Επέστρεψε ο Χορευτικός ΄Ομιλος Αιγίου από το 45ο ταξίδι του

Στις 03.00 της 17/7/2017 γύρισε από το ταξίδι του των 8 ημερών, με παραστάσεις στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Τα 42 μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα κτίρια σε 4 πρωτεύουσες κρατών. Ξεκίνησε  η περιήγηση από την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας στην οποία έφθασαν μέσω Σκοπίων και Σερβίας το απόγευμα  στις 10/7/2017. Μετά από λίγη ξεκούραση στο Ξενοδοχείο Boudapest, περιήγηση  στην Πέστη και στην Βούδα   αφού  από γέφυρα πέρασαν τον Δούναβη, δείπνο σε ομάδες σε γραφικά εστιατόρια.

Πολλές οι φωτογραφίες στην γραφική πόλη αλλά και στον ποταμό Δούναβη. Την επομένη 11/7/2017 είχαν την ευκαιρία μετά το πρωϊνό με ξεναγό να επισκεφθούν τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματθία όπου έγιναν οι γάμοι της γνωστής μας αυτοκράτειρας Σίσσυ με τον αυτοκράτορα της Αυστρίας, να θαυμάσουν από εκεί την θέα προς την απέναντι πλευρά της Βουδαπέστης ενώ η ξενάγηση συνεχίσθηκε στο Μνημείο των βασιλέων της Ουγγαρίας, για να τελειώσει στο μνημείο των ηρώων.  Από εκεί ψηλά οι χορευτές  τράβηξαν πολλές φωτογραφίες στον Δούναβη.

Το μεσημέρι η αποστολή έφυγε για την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας αλλά το Ξενοδοχείο ASTRA δεν άρεσε στους χορευτές και όλοι εγκατεστάθηκαν στο PLUS το οποίο ήταν καλλίτερο. Στις 12/7/2017 ταξίδεψαν στην αριστοκρατική Βιέννη της Αυστρίας όπου με ξεναγό περιηγήθηκαν τα σπουδαιότερα μέρη της πόλης για να καταλήξουν στο κέντρο όπου έμειναν ελεύθεροι για 3 ώρες για ψώνια  και γεύμα.  Επιστροφή στην Μπρατισλάβα και δείπνο σε γραφικό εστιατόριο σε καθαρά νησιώτικο  Ελληνικό στυλ.   Στις 13/7/2017  ήταν ημέρα γνωριμίας της Μπρατισλάβα, επίσκεψη των πιο γραφικών σημείων,  του κεντρικού πεζοδρόμου της πόλης και των άλλων πολλών πεζοδρόμων που έκαναν με τα επιβλητικά τους κτίρια εντύπωση στους χορευτές.

Το ίδιο βράδυ παράσταση στην πίστα που είχε στηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο, ανάκρουση των Εθνικών ύμνων Σλοβακίας και Ελλάδος και αφιέρωμα στην Ελλάδα με την παρουσία του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, συγκροτήματος από την Πάτρα και χορωδίας από την Καβάλα. Θαυμάσια η εμφάνιση των 16 χορευτών, των οποίων οι ενδυμασίες έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και χειροκροτήθηκαν θερμά μόλις εμφανίσθηκαν. Η 14η /7/2017 ήταν ημέρα περιηγήσεων στην Μπρατισλάβα, ενώ μερικοί έφθασαν μέχρι τον Μοράβα ποταμό και το DEVIN CASTLE.

Στις 15/7/2017 σειρά για περιήγηση και γνωριμία είχε το ιστορικό Βελιγράδι της Σερβίας, που είχε και το εξαιρετικό  Ξενοδοχείο το EXELCIOR στο κέντρο της πόλης, όπου κατέλυσαν για μία βραδιά τα παιδιά του Χορευτικού. Εντύπωση μεγάλη έκανε και εδώ, όπως και στην Βουδαπέστη το κτίριο του Κοινοβουλίου. Τέλος η 16η/7/2017 ήταν η ημέρα επιστροφής, με άσχημο καιρό και μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα. Όμως οι εμπειρίες από αυτό το ταξίδι θα μείνουν αξέχαστες, σε όσους είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε αυτό.