Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες στην Κάτω Αχαΐα

Ταυτοποίηθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών και αναζητείται ένας συνεργός τους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαίας, έξι κλοπές σε οικίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο εξάμηνο στην Κάτω Αχαΐα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη έναν συνεργό τους που αναζητείται.

Επιπλέον, η κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος  βαρύνει ένα 42χρονο ημεδαπό που διατηρεί ενεχυροδανειστήριο.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, πρόκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι και τις (30-1-2016) στην Κάτω Αχαΐα  (6) κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά και κοσμήματα, τα οποία πωλούσαν στο ενεχυροδανειστήριο του 42χρονου στην Πάτρα.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργούσαν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους και με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων παραβίαζαν τις θύρες ή παράθυρα των οικιών  εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Από την παράνομη δράση τους τα μέλη της συμμορίας είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (10.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.