Εξεδήμησε προς Κύριον ο μακαριστός π. Ιωάννης Φιλιππόπουλος σε ηλικία 62 ετών

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου, εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 62 ετών, ο μακαριστός π. Ιωάννης Φιλιππόπουλος, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κουνινάς Αιγιαλείας. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κουνινάς, γενέτειρα του μεταστάντος, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγίου και πλήθους πιστών της Ενορίας και της μείζονος περιοχής, οι οποίοι με βαθειά συγκίνηση απέδωσαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Ιωάννη, που με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος τούς ενέπνεε.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 39 έτη εις τας Ενορίας των Ιερών Ναών Αγίου Γρηγορίου στο Γρηγόρι Αιγιαλείας και Αγίου Αθανασίου Κουνινάς.

Διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης αναφέρθηκε στην ευσέβεια, τον ένθεο ζήλο, την ευγένεια των αισθημάτων και την ακαταπόνητο προσπάθεια του μακαριστού να θεραπεύει τις λειτουργικές ανάγκες τής Ενορίας του. «Ο λαός γνωρίζει, εκτιμά και επιβραβεύει τους τίμιους λευίτες, αυτούς που αίρουν σεμνοπρεπώς τα Σκεύη Κυρίου. Ευλογημένη η Ενορία του, που επί τόσα έτη διακονήθηκε και αγιάστηκε από τις προσευχές και τις λειτουργίες του, οι οποίες θα μείνουν ζωντανές, ζωηφόρες στη μνήμη όλων ως μία γλυκιά ανάμνηση της μορφής και της παρουσίας του στην Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Ιωακείμ.

Ο αείμνηστος π. Ιωάννης απέκτησε πέντε τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Αιωνία η μνήμη αυτού!

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ