Εξαπάτησαν 86χρονη στο Αίγιο και της πήραν όλα τα κοσμήματα που φορούσε

Σταματημό δεν έχουν τα περιστατικά απάτης που καταγράφονται και στην πόλη του Αιγίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, όταν νεαρά άτομα, καλοντυμένα και γλυκομίλητα, πλησιάζουν ηλικιωμένους και με το πρόσχημα ότι κάτι έπαθε το παιδί τους, τους αρπάζουν χρήματα και τους αφαιρούν ό,τι βρουν επάνω τους.

Θύμα τους αυτή τη φορά, μια  86χρονη στο Αίγιο, η οποία επιστρέφοντας από το φαρμακείο στο σπίτι της  μέρα – μεσημέρι,  την προσέγγισαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, λέγοντάς της, ότι ο γιος της είχε οικονομική οφειλή προς αυτούς και θα του έκαναν κακό εάν δεν τους έδινε χρήματα.

Η ηλικιωμένη τους είπε ότι δεν είχε χρήματα, παρά μόνο 20 ευρώ και τότε της ζήτησαν να τους δώσει τα χρυσαφικά που φορούσε ως αμοιβή για το χρέος του γιου της.

Συγκεκριμένα της αφαίρεσαν τη βέρα τη δική της και του συζύγου της που φορούσε, δύο δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα με την εικόνα της Παναγίας που φορούσε  ως φυλαχτό.

Η 86χρονη αφού έδωσε τα χρυσαφικά, τηλεφώνησε αμέσως στο γιο της, ο οποίος φυσικά ήταν καλά και δεν είχε καμία οικονομική οφειλή σε κανέναν, ενώ το ζευγάρι είχε ήδη εξαφανιστεί.

Γιος και μητέρα γνωστοποίησαν το περιστατικό στην Αστυνομία όπου διεξάγονται έρευνες.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΤΑΥΡΙΔΗ