Εξαιρετική όπως πάντα η Χορωδία Αιγίου 1933 στο φεστιβάλ χορωδιών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Θριαμβευτικά επέστρεψε από την τριήμερη παραμονή της στη Θεσσαλονίκη και τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ χορωδιών του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η Χορωδία Αιγίου 1933.

Το φεστιβάλ διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Πανοράματος, ένα σύγχρονο κτήριο με υποδομές και τέλεια ακουστική, το παρακολούθησαν δε πάνω από πεντακόσιοι θεατές, ο Δήμαρχος, οι αρχές και αντιπρόσωποι της περιφέρειας.

Έλαβαν μέρος οι: Μικτή Χορωδία Φιλήρου, η Χορωδία Πανοράματος, η Χορωδία Αμυνταίου, η Χορωδία Cantus Ιωαννίνων, η Δημοτική Χορωδία Πυλαίας-Χορτιάτη, η Γυναικεία Χορωδία Πανόραμα, η Μεικτή Χορωδία Πυλαίας, η Νεανική Χορωδία Πανοράματος και η Χορωδία Αιγίου 1933.

Η Χορωδία Αιγίου απέδωσε το πρόγραμμα της κάτω από έναν κατακλυσμό χειροκροτημάτων. Η άψογη παρουσία των χορωδών τόσο για την καλαίσθητη εμφάνιση τους όσο και για την τέλεια φωνητικά απόδοσή τους σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο κοινό, που έμεινε άφωνο, ακούγοντας με θαυμασμό την Μαρία Πεττεμερίδου να ερμηνεύει άριες του διεθνούς ρεπερτορίου. Εκφραστική και με ιδιαίτερο μπρίο, εντυπωσίασε η Αγγέλα Αντωνιάδη ερμηνεύοντας το τσιγγάνικο ταγκό του Θεοφρ.Σακελλαρίδη καθώς και ο τενόρος Κώστας Καβαλιεράτος   στην ερωτική μελωδία «θα σε πάρω να φύγουμε».

Εξαιρετική όπως πάντα η πιανίστα της Χορωδίας Χριστίνα Αποστολοπούλου ανταποκρίθηκε άψογα στο απαιτητικό ρεπερτόριο της Χορωδίας Αιγίου.

Στο τέλος της συναυλίας ο μαέστρος κ. Λ.Χαραλαμπόπουλος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου Πυλαίας και ένα καλαίσθητο βιβλίο με την ιστορία του Δήμου.

Τα μέλη της Χορωδίας και οι συνοδοί το ίδιο βράδυ γλέντησαν μέχρι των πρώτων πρωινών ωρών σε κέντρο με μουσική, χόρεψαν και διασκέδασαν παρέα με τους Θεσσαλονικιούς χορωδούς. Την άλλη μέρα η κ. Δημ.Χαραλαμποπούλου ενημέρωσε την αποστολή για την ιστορία της Θεσσαλονίκης και ξενάγησε στον Άγιο Δημήτριο, το Λευκό Πύργο, το Επταπύργιο, την πλατεία Αριστοτέλους.

Την Κυριακή το μεσημέρι ένα μέρος της αποστολής παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναιγιαλείου με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο.

Αργά το βράδυ η Χορωδία επέστρεψε στο Αίγιο, ικανοποιημένη ευχαριστημένη και γεμάτη θετικά σχόλια και εντυπώσεις από τη Νύμφη του Βορρά.

Στις 20 Δεκεμβρίου θα δοθεί η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Χορωδία Αιγίου, την Νεανική Χορωδία Παραρτήματος του Πατραϊκού Ωδείου Αιγίου, τη Σχολή Χορού Salon de ballet και την ορχήστρα ελαφράς μουσικής της Φιλαρμονικής Αιγίου.