Εξαιρετική η εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μια ιδιαίτερη, πολύ ζεστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αιγίου την 21η Μαρτίου 2017 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Την εκδήλωση είχαν αναλάβει οι υπεύθυνες της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης: κ. Τζουλουχά Μαρία (Θεολόγος) και κ. Γαλανοπούλου Μαρία (φιλόλογος).

Αρχικά το πρωί – μετά την προσευχή – εκφωνήθηκε λόγος από την κ. Γαλανοπούλου Μ. στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Σ’ αυτόν αναφέρθηκε το ιστορικό της κήρυξης της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, επίσης έγινε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ελληνικής ποίησης, όπου αντίστοιχα με τις εποχές και τις γενιές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πλήθος ονομάτων Ελλήνων ποιητών, ενώ τέλος επισημάνθηκε η σπουδαιότητα και ο ρόλος τόσο της ποίησης όσο και των ποιητών στη ζωή των ανθρώπων, κυρίως δε σε εποχές κρίσης και αναταραχής.

Aκολούθησε η επίσκεψη των μαθητών (κατά τμήματα εν ώρα μαθήματος και κατά μονάδες ή συντροφιές εν ώρα διαλειμμάτων) στο χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος ήταν διαμορφωμένος για την εκδήλωση. Έτσι σε πίνακες ανακοινώσεων αλλά και στο εξωτερικό μέρος ντουλαπιών είχε αναρτηθεί ένας μεγάλος αριθμός ποιημάτων αντιπροσωπευτικών κάθε γενιάς και εποχής καθώς και πολλών ποιητών (όχι μόνο των γνωστών), ενώ στα τραπέζια της βιβλιοθήκης είχαν επικολληθεί χαρτιά με τις απόψεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και διανοουμένων για την ποίηση και τους ποιητές. Ακόμα σε ξεχωριστούς πίνακες ανακοινώσεων ήταν αναρτημένες εικόνες προσώπων ποιητών από κάθε εποχή και γενιά, ώστε να τους ‘’γνωρίσουν’’ οι μαθητές. Επιπλέον υπήρχε ειδικός χώρος, όπου τα παιδιά προαιρετικά σημείωναν τις δικές τους απόψεις για την ποίηση ή κατέθεταν τη γνώμη τους για όσα είδαν και άκουσαν τη συγκεκριμένη ημέρα ή τέλος κάποιοι τόλμησαν μια ποιητική προσπάθεια. Και όλα αυτά υπό τους ήχους θαυμάσια μελοποιημένων θαυμάσιων ποιητικών έργων!

Η εκδήλωση διήρκησε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, ενώ ο διαμορφωμένος χώρος της βιβλιοθήκης θα παραμείνει έτσι και για τις επόμενες ημέρες ως και τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Θετικά ήταν τα σχόλια από όλους για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης κάτι που δίνει θάρρος στις υπεύθυνες για τη συνέχεια.