Ενταση στην πορεία των λιμενεργατών

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στη Λ. Αμαλίας, μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και λιμενεργατών που πραγματοποιούν πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί επί της Λ. Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο, όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία ζητώντας «να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών και η αναπτυξιακή προοπτική τους».

Λόγω της απεργίας σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά λιμάνια της επικράτειας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι λιμενεργάτες «διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν από έναν χρόνο τους εργαζόμενους και τον πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα».