Εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CREATIVE@HUBs Holistic networking of creative industries via hubs

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος CREATIVE@HUBs – Holistic networking of creative industries via hubs, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32).

Το έργο CREATIVE@HUBs, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, στοχεύει στη δημιουργία συνεργατικών χώρων – κόμβων (hubs) για δημιουργικές επιχειρήσεις (CreativeIndustries). Οι «Δημιουργικές Επιχειρήσεις» συγκαταλέγονται στους πιο δυναμικούς τομείς ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίες αποτελούνται από τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και τη βιοτεχνία, το σχεδιασμό, τη μόδα, την ταινία, το βίντεο, τη φωτογραφία, τη μουσική κ.λπ. και έχουν ουσιαστικά ως βασική τους δραστηριότητα την «ικανότητα δημιουργίας».

Στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020, του άξονα 1.1 με τίτλο «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs» – CREATIVE@HUBs), η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο CREATIVE @Hubs. Το εταιρικό σχήμα (με συνολικό προϋπολογισμό 10 εκ. €) συμπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και από την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλία).

Ενδεικτικοί τομείς των προτεινόμενων Δημιουργικών Επιχειρήσεων στα πλαίσια έργου θα είναι τα θέατρα, ο κινηματογράφος, η τέχνη του δρόμου, τα αρωματικά φυτά, οι νέες τεχνολογίες με έμφαση σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Ο κύριος στόχος του έργου, είναι να δημιουργηθεί μια ενισχυμένη συνέργεια μεταξύ των δημιουργικών επιχειρήσεων και των φορέων χάραξης πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί η ικανότητα των περιφερειών για τη δημιουργία νέων γνώσεων και καινοτομίας.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνα Παπαγιάννη – ΠΔΕ – Οικονομική Υπεύθυνη – k.papagianni@pde.gov.gr τηλ. +30 2613 613641