Εμπορικοί Σύλλογοι κατά του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

«Χαστούκι»  στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας φαίνεται να δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σύμφωνα και με τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας και τον Σύλλογο Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας καθώς και άλλους Εμπορικούς Συλλόγους της Αχαΐας.  

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης όσον αφορά την αλλαγή των ημερομηνιών κατά τις οποίες θα ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν εξέδωσε απόφαση  όπως πρότειναν οι Εμπορικοί Σύλλογοι. Η ανακοίνωση των συλλόγων αναφέρει:

-“Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλεξόπουλος δεν εξέδωσε απόφαση έως τις 22/3/2017 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία με αποτέλεσμα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να παραμείνουν εκεί που τις όρισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα mall.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας στην απόφαση του κ. Αλεξόπουλου και στο ερώτημα με ποιούς είναι;  Με τους φορείς του νομού; Με τα μικρά καταστήματα; Με τους συμπολίτες του; Με τους ψηφοφόρους του;  επέλεξε ως άλλος  Πόντιος Πιλάτος να ταυτιστεί με τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα mall, στιγματίζοντας με την πράξη του αυτή  την τοπική αυτοδιοίκηση, αποδεικνύοντας  ότι δεν είναι ώριμη για τη διαχείριση οποιασδήποτε κατάστασης. 

                                                                                                                                                                                    Ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος του Νομού (ΟΕΒΕΣΝΑ, ΟΕΣΠ & ΝΔΕ, Εμπορικός & Εισαγωγικός  Σύλλογος Πατρών, Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας, Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας, Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης) που ενωμένος πρόβαλε το κοινό αίτημα, νιώθει την προσβολή από το «χαστούκι», του κ. Αντιπεριφερειάρχη και θα το ανταποδώσει ανάλογα. Λυπούμαστε για τη θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας γιατί με τη στάση τους βοήθησαν τα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και τα mall ώστε να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Οι ημερομηνίες των εκπτώσεων αφορούν μόνο τους εμπόρους. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να μείνουν μόνο στο θέμα των Κυριακών και να μην μπουν σε ξένα χωράφια, αβαντάροντας με τη στάση τους τις πολυεθνικές. Τα  πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές έκαναν τη δουλειά τους σε βάρος των μικρών, ελληνικών, οικογενειακών επιχειρήσεων.

Η Πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων κα Παναγοπούλου, αφού εξέφρασε την αντίθεσή της για το κυριακάτικο άνοιγμα ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα των εμπόρων το πότε θα ορίσουν τις εκπτώσεις, ενώ παρόμοιες θέσεις εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αιγίου.

Τέλος, συγχαίρουμε τους Αντιπεριφερειάρχες ανά την Ελλάδα που είχαν το πολιτικό ανάστημα λόγων – πράξεων και πήραν αποφάσεις να ταχθούν δίπλα στις δοκιμαζόμενες κοινωνίες τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα (όχι με ανέξοδα λόγια και πολιτικά τερτίπια) ότι είναι δίπλα στις σκληρά από την κρίση και τα μνημόνια, πληττόμενες επιχειρήσεις. Έρχεται λοιπόν η κρίσιμη ώρα να αποφασίσεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της Αχαΐας, αποφάσισαν:

  1. Να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 27-3-2017 και ώρα 11.30 στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.
  2. Να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Οι υπογράφοντες

 

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ο Πρόεδρος

Ηλίας Παυλίδης

 

   
Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρώρος 

 

   
Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

 

   
Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ράλλης

 

   
Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Τσώκος

 

   
Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου  & Νήσων Ιονίου Ο Πρόεδρος

Κων/νος Παπαγιαννόπουλος

 

   
Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Πάτρας Ο Πρόεδρος

Αδάμ Τσαρούχης