Ελευθερία

Τούτες δω τις µέρες παρακολουθώ,  όπως κι όλοι µας λίγο πολύ, τον ντόρο γύρω απ’ την κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδος  και γελώ !

Άλλοι ορκισµένοι βασιλικοί µε µάτι να λάµπει ωσάν του τρελού κι ύφος καρδιναλίων  κι  άλλοι αντιβασιλικοί µε το φαρµάκι στην γλώσσα έτοιµο να εκτοξευθεί εκατέρωθεν !

 Αστεία πράγµατα ! 

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Αυτή η ανάγκη πόλωσης ανέκαθεν µ’ άφηνε παγερά αδιάφορη κι όχι µόνο εµένα, αλλά ευτυχώς κι ένα πολύ µεγάλο κοµµάτι του πληθυσµού!

Το παρελθόν ανήκει στην Ιστορία και το µέλλον χαράζεται υπό την σκέπη της ∆ηµοκρατίας! Ουδείς τ’ αµφισβητεί και η ζωή συνεχίζεται! Ως γεγονός είχε την γκλαµουριά του κι αυτό επίσης είναι αδιαµφισβήτητο και εικόνες απ’ την Ελλαδίτσα µας, πληµµύρισαν τα δελτία ειδήσεων ανά την Ευρώπη. 

Οι τηλεθεατές του Στέµµατος, της δηµοφιλούς αυτής ιστορικής αγγλικής σειράς είχαν την ευκαιρία να δουν τους γαλαζοαίµατους από κοντά και να τους θαυµάσουν, για την κορµοστασιά, τους τρόπους τους, το αριστοκρατικό τους βλέµµα… κι αυτό ήταν όλο !

 Η ∆ηµοκρατία δεν κινδυνεύει ούτε από βασιλείες ούτε από δικτατορίες… µόνο απ’ την βλακεία και την εµπάθεια των πολλών µπαίνει σε κίνδυνο! 

Αξίζει λοιπόν, να χαιρόµαστε που ελεύθεροι διαβιούµε κι αν πετύχουµε κι ελεύθερα, δίχως στεγανά να σκεφτόµαστε, τότε η ευηµερία και η άνθηση θα είναι µια πραγµατικότητα αναµφιβόλως!

∆ιότι, όπως και να το δούµε, οι βασιλείς και οι δικτάτορες δεν ευδοκίµησαν κάτω απ’ τον Ήλιο της Ελλάδας κι εµαράζωσαν και εσάπισαν και κοµπόστ έγιναν στον κήπο που ευδοκίµησε η ∆ηµοκρατία.

Ας µη δαιµονοποιούµε λοιπόν… ας µαθαίνουµε !

Ελεύθερα σκεπτόµενοι και δηµοκρατικά φερόµενοι δεν έχουµε ανάγκη από µπαµπούλες για να στεριώσουµε το οικοδόµηµα της ∆ηµοκρατίας!

Αν σεβόµαστε τις αρχές της, αν  γνωρίζουµε την Ιστορία της χώρας µας και αν επενδύουµε στις αρετές της, τότε δεν έχουµε τίποτε να φοβηθούµε !

Το «ο φόβος φυλά τα έρµα»  δεν πρέπει να ΄χει καµία εφαρµογή στα δηµοκρατικά κι ελεύθερα καθεστώτα! Ο φόβος είναι παραλυτική δύναµη, εχθρική στον ελεύθερο τρόπο σκέψης και έκφρασης! 

Αντιθέτως η γνώση είναι αυτή η οποία φυλάει τα έρµα ! Ο κριτικός νους, το θάρρος στην έκφραση της προσωπικής άποψης, ο σεβασµός στη διαφορετική γνώµη  και η πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες  είναι αυτά που διαφυλάττουν την ∆ηµοκρατία !

Συµπέρασµα :

Μη φοβάσαι Έλληνα τον βασιλιά …µα τον κακό εαυτό σου !