Εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μια εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα που έχουν γίνει ακόμα μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα υγείας, Χαράλαμπο Μπονάνο, καθώς και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και συμμετείχαν στην πρώτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του ΠΓΝΠ και Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών. Αντίστοιχες δράσεις θα επαναλαμβάνονται το επόμενο χρονικό διάστημα  σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα, σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο.

«Ο κορωνοϊός μας φέρνει αντιμέτωπους με πολλαπλές προκλήσεις. Μία από αυτές είναι η σημαντική έλλειψη αίματος λόγω των περιοριστικών μέτρων και της δυσκολίας των πολιτών να προσέλθουν στα νοσοκομεία. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση, οργανωνόμαστε και απαντάμε αποφασιστικά και συλλογικά. Καλώ τους συμπολίτες μας στη Δυτική Ελλάδα να συμμετέχουν στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που θα διοργανώσει η Περιφέρεια. Για να μην μείνει κανείς χωρίς αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής. Και στο αίμα, είμαστε όλοι μαζί…» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.