Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και σταθεροποίησης πρανούς στην Τεμπελόραχη Αιγίου

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου της εκπόνησης μελέτης τεχνικών έργων αποκατάστασης και σταθεροποίησης πρανούς στην οδό Μιχαλοπούλου (Τεμπελόραχη) Αιγίου προχώρησαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον ανάδοχο του έργου κ. Δημήτριο Πυργάκη.

Ως γνωστόν, η περιοχή του Αιγίου επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις το Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να προκληθούν τοπικά στην οδό Μιχαλόπουλου ολισθήσεις εδαφών, κάτι που οδήγησε στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες που το φαινόμενο βρισκόταν σε εξέλιξη. Εξάλλου, τοπικά αποκολλήσεις μεμονωμένων λίθων έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα τμήματα του εν λόγω πρανούς.

Σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση – σταθεροποίηση της κατολίσθησης του πρανούς στο σημείο, για να επιτευχθεί η άρση της επικινδυνότητας για τα διερχόμενα οχήματα και πεζούς που κινούνται επί της οδού Μιχαλοπούλου, που συνδέει την παραλιακή ζώνη του Αιγίου με το κέντρο της πόλης.

Η μελέτη προβλέπεται να παραδοθεί εντός 90 ημερολογιακών ημερών. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος.