Εκδημία Κληρικού

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, εξεδήμησε προς Κύριον ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Φραντζής, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά, σε ηλικία 88 ετών.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών της Ενορίας και της μείζονος περιοχής, οι οποίοι με βαθειά συγκίνηση απέδιδαν τον οφειλόμενο σεβασμό τους προς τον μακαριστό π. Νικόλαο, που με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος τούς ενέπνεε.

Η ταφή έγινε πίσω από το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 33 έτη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικρού Ποντιά. Διακρίθηκε για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα, την εργατικότητα και δικαίως έλαβε όλες τις τιμητικές διακρίσεις από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κατά την εξόδιο ακολουθία, αναφέρθηκε στην ευσέβεια, την ιεροπρέπεια, τον ένθεο ζήλο, την ακαταπόνητο προσπάθειά του να θεραπεύει τις λειτουργικές ανάγκες της Ενορίας του και την ευγένεια των αισθημάτων που τον διέκριναν, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Νικόλαο και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.

Ο αείμνηστος π. Νικόλαος υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, απέκτησε πέντε (5) τέκνα, τα οποία ανέθρεψε εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, τα απεκατέστησε και διαπρέπουν σήμερα στην κοινωνία.