Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με την χορηγία του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Στα πλαίσια του εορτασμού τον 100 Χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή δόθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 3 & 4 Δεκεμβρίου 2022 δύο θεατρικές παραστάσεις του έργου «Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ» του Αντώνη Παπαδόπουλου (σε σκηνοθεσία Δήμητρας Βαμβακάρη) από ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Μια ωραία θεατρική παράσταση που συγκίνησε τους θεατές ταξιδεύοντας τους στις δύσκολες μέρες της προσαρμογής των «ξεριζωμένων» Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής στις νέες εστίες τους στην «μητέρα» Ελλάδα.

Οι παραστάσεις έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης και αποδοχής από το κοινό που τις παρακολούθησε και τις δύο ημέρες. https://tvstar.gr/2022/12/05/o-kastanas-tou-antpapadopoulou-apo-ti-theatriki-omada-mikrasiaton-thivas-video/

Η εν λόγω παράσταση το προσεχές διάστημα θα ταξιδέψει και σε άλλους Δήμους-Μέλη του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με τη συνεργασία των τοπικών Συλλόγων Μικρασιατών.

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. με απόφαση του Δ.Σ. αποδέχθηκε την πρόταση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας και ανέλαβε την χορηγία της εν λόγω παράστασης, αφενός για να συμβάλει στις εκδηλώσεις μνήμης των 100 Χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και αφετέρου να τονώσει το πνεύμα της πολιτιστικής δράσης και αλληλεπίδρασης μεταξύ των Δήμων-Μελών του, σφυρηλατώντας πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικών δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.