Εκδήλωση «υιοθεσίας» Αρχαίου Θέατρου Αιγείρας

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση  «Υιοθεσίας» του Αρχαίου Θέατρου Αιγείρας από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Αιγείρας, τιμήθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο η Διεθνής Ημέρα Μνημείων στην Αιγιάλεια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαϊας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας και το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Βάσω Ψυχράμη, Βασίλης Χριστόπουλος, Θεοφάνης Σταυρόπουλος και ο Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Βαρδάκης.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας  εξήρε τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και τη μοναδικότητα του Αρχαίου Θέατρου της Αιγείρας στην ιστορία αλλά και την ανάδειξη της περιοχής μας και του στόχου να γίνει κάθε πολίτης και επισκέπτης «μέτοχος» της ανεκτίμητης αξίας του.

Στην ίδια εκδήλωση ,οι μαθητές του Γυμνασίου ανέλαβαν να παρουσιάσουν και να ξεναγήσουν το κοινό στο Αρχαίο Θέατρο  και στη συνέχεια να το ψυχαγωγήσουν και πιο συγκεκριμένα ,με τα αποσπάσματα ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ από τη Β’ Λυκείου Αιγείρας, ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΕΛΕΝΗ από το 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών και ΑΓΙΣ Ο ΑΙΓΕΙΡΑΤΗΣ, Τέχνασμα σωτήριον, πρωτότυπο έργο από τη Γ’ Γυμνασίου Αιγείρας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών αναμνηστικών στους μαθητές και με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους του παρευρισκομένους.

Σημειώνεται ότι στις προτεραιότητες του Δήμου είναι η προστασία του  μνημείου αυτού και η περαιτέρω ένταξή και αξιοποίησή του, στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.