Εκδήλωση – παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Μελέτη Μελετόπουλου: “Ο Άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα – Χρονικό μιας οικογένειας 1685-1920”

Οι Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ και οι Εκδόσεις Κερπινή  σας προσκαλούν στην εκδήλωση-παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Μελέτη Μελετόπουλου, με τίτλο « Ο ‘Αρχοντας με τα πολλά πρόσωπα- Χρονικό μιας οικογένειας 1685-1920 », την Τετάρτη 4 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο roof garden του ξενοδοχείου Αstir ( Αγίου Ανδρέα 16, Πάτρα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος-ιστορικός, ο Ιωάννης Ξάνθος, δικηγόρος, ο Ηρακλής Ρούπας, Οικονομολόγος και θα συντονίσει ο Φωκίων Ζαΐμης πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, που εκτυλίσσεται στην διάρκεια τριών αιώνων και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι η ιστορία μιας πολεμικής οικογένειας, που ήρθε από την Ήπειρο με την στρατιά του Μοροζίνι το 1685, εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες, πολέμησε σε όλη την διάρκεια της τουρκοκρατίας αδιάλλακτα τους κατακτητές και συμμετείχε πρωταγωνιστικά στο έπος του Εικοσιένα, στην στεριά και στην θάλασσα. Όταν η οικογένεια αυτή ενεπλάκη στην δολοφονία της Μπουμπουλίνας, οι γόνοι της μετανάστευσαν λόγω της βεντέτας στην Λακωνία, όπου εξελίχθηκαν σε ισχυρούς γαιοκτήμονες με περιπετειώδη ζωή και μεγάλα πάθη.

Παράλληλα, το βιβλίο παρακολουθεί τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας. Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει με τον Φραντσέσκο Μοροζίνι στην θρυλική εκστρατεία του εναντίον των Τούρκων στην Ελλάδα το 1685. Θα ακολουθήσει τον μεγάλο Βεζίρη Αλή Κιουμουρτζή στην κατάκτηση μιας αγνώριστης σε μας Πελοποννήσου του 1715. Θα μάθει τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των Ορλωφικών του 1770 και θα ταξιδέψει με τους Έλληνες πειρατές στην Μεσόγειο του 18ου αιώνα. Θα αποκτήσει μια ρεαλιστική εικόνα της Άλωσης της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821 και θα πληροφορηθεί το άγνωστο περιστατικό με την ταπείνωση του Δράμαλη στο Αγιονόρι. Διαβάζοντας τον συγκλονιστικό διάλογο του κατασκόπου Κράντοκ με τον νεαρό διερμηνέα του Κόδριγκτον, θα συνειδητοποιήσει πόσο αγνοούμε τι πραγματικά διακυβεύθηκε στην ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θα ζήσει τον Κριμαϊκό πόλεμο και θα περιηγηθεί στην νεοκλασσική Ελλάδα του Όθωνα. Πρόκειται για ένα αληθινό και για αυτόν τον λόγο συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Συγγραφέα:

Ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι αριστούχος διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και αριστούχος διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 υπηρετεί στην Μέση Εκπαίδευση, όπου διδάσκει Οικονομία και Κοινωνιολογία στο Λύκειο. Από το 2015 είναι Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής. Ταυτόχρονα διδάσκει στην Σχολή Πολέμου  Αεροπορίας. Δίδαξε επίσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στην Αστυνομική Ακαδημία, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Διηύθυνε επί εικοσιπέντε χρόνια την επιστημονική επιθεώρηση Νέα Κοινωνιολογία και άλλα δώδεκα την πολιτική επιθεώρηση Νέα Πολιτική (εκδόσεις Παπαζήση). Έχει αρθρογραφήσει επί σειρά ετών στον ημερήσιο τύπο, κυρίως γιά την διεθνή πολιτική.  Έχει συγγράψει οκτώ επιστημονικά έργα, που έχουν πραγματοποιήσει πολλές επανεκδόσεις, μεταξύ των οποίων Η Βασιλεία στην νεώτερη ελληνική ιστορία, εκδ. Λιβάνης 1993, Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών, εκδ. Παπαζήση 1996, Το ζήτημα του Πατριωτισμού, εκδ. Παπαζήση 2010, Κοινοτισμός, Εναλλακτικές Εκδόσεις 2013, Μαρξισμός και Τροτσκισμός στην Ελλάδα, εκδ. Παπαζήση 2015.

Σχετικά με την iForce Επικοινωνίες Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες:  info@iforce.gr, 210-3392500, 6936-850951

LINKS: www.iforce.gr,  www.kaponeditions.gr  www.kerpinipublications.gr