Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από το Δημοτικο Σχολείο Αιγείρας

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για να τιμήσουν όσους αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς διοργάνωσε το σχολείο μας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Χριστίνας Χαμαλέτσου έγιναν για λίγο οι ηρωικοί φοιτητές του Πολυτεχνείου. Παρουσίασαν με ιδιαίτερο ζήλο το χρονικό των ημερών πλαισιωμένο με τραγούδια, δρώμενα ,σκετς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Υποδύθηκαν άψογα τους πρώτους νεκρούς του Πολυτεχνείου Βασιλική Μπεκιάρη και Διομήδη Κομνηνό. Ζωντάνεψαν με κέφι και ενθουσιασμό τα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στο « Καφενείο η Ελλάς » ένα μικρό παραδοσιακό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και οι θαμώνες του βιώνουν όλη την ατμόσφαιρα στην αρχή επιφυλακτικά και κάτω από στενή παρακολούθηση. Αργότερα όμως η δίψα για λευτεριά και δημοκρατία τους ενώνει και συνδράμουν και εκείνοι στον αγώνα των φοιτητών.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, στον κ. Αποστόλη για την βοήθειά του στη μικροφωνική, αλλά και στη δασκάλα τους κ. Χριστίνα που κατάφεραν με εντυπωσιακό τρόπο να μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και να μας συγκινήσουν όλους.

Αργύρης Νικολόπουλος,  Δντής Δ.Σ.Αιγείρας