Εκδήλωση για την ιστορία, τη σημασία και την προστασία της Αλυκής Αιγίου

Η Εταιρεία Φίλων της Αρχαίας Ελίκης και ο Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος», με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού της περιοχής μας για ένα ζήτημα ιδιαίτερης περιβαλλοντικής και ιστορικής σημασίας για την Αιγιάλεια και ειδικότερα για την περιοχή του Αιγίου, διοργανώνουν ειδική εκδήλωση με θέμα την ιστορία, τη σημασία και προστασία της Αλυκής Αιγίου, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Αιγίου κατά το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2014.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ν. Κοντόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τα σημαντικά αποτελέσματα των πρόσφατων γεωλογικών ερευνών της ομάδας του στη λιμνοθάλασσα της Αλυκής Αιγίου αναφορικά με τη γεωλογική ιστορία και το περιβάλλον της Αλυκής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Κατά την εκδήλωση θα υπάρξει, επίσης, παρέμβαση-ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς προστασίας του υδρότοπου καθώς και πρόταση κατάρτισης Διαχειριστικού Σχεδίου και δημιουργία Φορέα Διαχείρισης, από την υποψ. Ευρωβουλευτή Μαρία Αλεξανδροπούλου, Δικηγόρο.