Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών

????????????????????????????????????

Ευχάριστα είναι τα νέα σχετικά με τη σύνδεση του λιμένα Αιγίου με το νέο δρόμο, αφού το το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου “ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΑΘΗΝΩΝ” με προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι πρωτίστης σημασίας για την περιοχή της Αιγιάλειας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα, κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες της μελέτης αφορούν την κατασκευή οδού νέας χαράξης μήκους 1558 μ. με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και σύνδεσή της με τη Ν.Ε.Ο. και προς τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η νέα χάραξη θα περνά δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά, πάνω από το ποταμό Μεγανίτη και τα οχήματα θα εισέρχονται στο δυτικό κόμβο του Αιγίου.

Καθοριστική η συμβολή του Αιγιώτη δικηγόρου και Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Μπούνια, ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο fb αναφέρει:

– Είναι ένα έργο πνοής και καθαρά αναπτυξιακό για την πόλη του Αιγίου, διότι θα δώσει ζωή στο εν μέρει ενεργό σήμερα λιμάνι αλλά και στο Αίγιο γενικότερα, καθότι η πρόσβαση από την εθνική οδό στην παραλιακή ζώνη της πόλης του Αιγίου, θα γίνεται μέσω ενός δρόμου 1.500 μέτρων περίπου. Θα προσδώσει μία προστιθέμενη αξία στον τόπο και βιωσιμότητα στο λιμάνι και θα αναπτυχθεί η παραλιακή περιοχή του Αιγίου.

Η προσπάθεια για να αλλάξουμε τον τόπο μας συνεχίζεται!!!!

Έπεται συνέχεια και με άλλα έργα …….!!!!