Εγκαινιάστηκε ο χώρος των παλαιών σφαγείων – “Κόσμημα” για το Αίγιο

Τα Εγκαίνια του “FAME Road HUB στην Αιγιαλεία” πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Απριλίου 2023  στο χώρο των παλαιών σφαγείων στο Αίγιο (Τεμπελόραχη).

Το έργο «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με το ακρωνύμιο «FAME ROAD» που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στοχεύει στη βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανώνουν και να διαχειρίζονται σύνθετα και ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα. Να προωθούν υπηρεσίες και προϊόντα που σχετίζονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγρο-διατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια, μέσω του δικτύου FAME ROAD και την επέκταση της προβολής των περιοχών στο εξωτερικό.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και κ. Ανδρέας Φίλιας, οι υποψήφιοι Βουλευτές Αχαΐας κ. Νίκος Σπηλιόπουλος, κ. Γιούλη Μαμμή, κ. Δήμητρα Αναργύρου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Αγγελόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος και συμπολίτες  που θαύμασαν το εξαιρετικό αυτό έργο.

Ένας υπέροχος χώρος που διαμορφώθηκε με θαυμαστό αποτέλεσμα από την αιγιώτικη εταιρεία “ΑΝΤΑΙΟΣ” των κ.κ. Νίκου Φράγκου, Αννέτας Σιαβελή και Δημήτρη Σιαβελή, ως ανάδοχοι του έργου (κόστος 223.798,04Ευρώ).

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Φράγκος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν με σεβασμό στη διατήρηση του κτηρίου, συνδέοντας την πάνω με την κάτω πόλη με τις δύο εισόδους πρόσβασης που διαθέτει το κτήριο, που αποτελεί πλέον “κόσμημα”για το Αίγιο.

Aπό την πλευρά του Δήμου Αιγιάλειας υπεύθυνη του έργου ήταν η κ. Χρυσούλα Χρηστιά και ο Αντιδήμαρχος ΄Εργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του βοηθού Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις κ. Χρήστου Μπούνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Χριστόπουλος ήταν ο εμπνευστής και ο εκτελεστής αυτού του έργου, ο οποίος όπως τόνισε και ο ίδιος “ο κοινός συντονισμός όλων, με αγάπη, μεράκι και μεγάλη προσπάθεια, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό κλίμα φιλίας και συνεργασίας, δημιουργώντας αυτό το ζηλευτό αποτέλεσμα”.

Τον αγιασμό τελέσαν οι πατέρες Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Βασίλειος Πετρόπουλος, όπου μετέφεραν τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Andrea Collita όπου παρουσίασε ένα ξεχωριστό επιδόρπιο, φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα, με κύριο συστατικό τη ροδοζάχαρη.

Στη συνέχεια ο κάθε εταίρος μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου και η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τον Αιγιώτη συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου και την ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, ενώ υπήρχε και μπουφές με finger food από τον επιχειρηματία Γιώργο Κατσιμπίρη.

Το έργο FAME Road ξεκίνησε την 01.04.2019 και υλοποιείται έως 30.06.2023, από πέντε (5) Εταίρους από Ιταλία και Ελλάδα, συνολικού Προϋπολογισμού 2.791.944,28 ευρώ.

Καλογερόπουλος: “Ένα άρτιο τεχνικά έργο, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ιστορία”

«Η σημασία του συγκεκριμένου έργου για την Αιγιάλεια είναι σπουδαία. Διότι για πρώτη φορά έγινε πλήρης καταγραφή και αποτύπωση των σημείων ενδιαφέροντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται στην περιοχή με τους τέσσερις πυλώνες του έργου, δηλαδή το Food, το Art, το Movement και το Energy. Πρόκειται για ένα όμορφο… ταξίδι από το 1900 μέχρι το σήμερα, έναν χώρο αναφοράς αλλά και μνήμης της ιστορίας του Αιγίου, που έρχεται να συνδέσει την άνω πόλη με την παραλιακή ζώνη και αντίστροφα. Ένα άρτιο τεχνικά έργο, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ιστορία, που σκοπό έχει να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες και τις αξίες του έργου Fame Road, που δεν είναι τίποτε άλλο από το να γίνουν το Αίγιο και η Αιγιάλεια τουριστικός προορισμός 365 μέρες τον χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογερόπουλος, που δεν παρέλειψε στο τέλος να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν και συνεργάστηκαν για να παραδώσουν αυτό το «στολίδι», από την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού ως την κατασκευάστρια εταιρεία που έκανε εξαιρετική δουλειά.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι πλέον ανοιχτός για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων αλλά και για όσες τοπικές επιχειρήσεις ακολουθούν τους τέσσερις πυλώνες του έργου (Food, Art, Movement και Energy).

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

« από 3 »