Εγκαίνια στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου – Το μεγάλο όραμα και όνειρο ζωής πήρε “σάρκα και οστά”!

Το μεγάλο όραμα και όνειρο ζωής των ανθρώπων που πάλεψαν για να γίνει το νέο υπερσύγχρονο κτήριο που μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα με αναπηρίες πήρε σάρκα και οστά και άνοιξε τις πύλες του την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 με πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στη μεγάλη αυτή γιορτή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Ε.ΚΑ.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό στην είσοδο του κτηρίου όπου τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελο Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανάκη και τους σεβαστούς πατέρες Δαμιανό Σταυρίδη & Δημήτριο Κουτρουλή. Έπειτα κόπηκε η κορδέλα από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου και εισήχθησαν πρώτοι στο “νέο τους σπίτι” με χαμόγελα και ενθουσιασμό. Ακολούθησε ομιλία του πρόεδρου του ΕΚΑΜΕ κ. Γεώργιου Γκιώνη και έπειτα έγινε από τον ίδιο απονομή τιμητικής πλακέτας στους προηγούμενους προέδρους του ΕΚΑΜΕ (κα. Μαργιεντίνα Καργάδου, κα. Βασιλική Κούσκουρη, κα. Μαρία Αλεξανδροπούλου και κο. Θεόδωρο Στεφανίδη) για την πολύτιμη προσφορά τους στη σύσταση, στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου και στο ξεκίνημα των νέων εγκαταστάσεων.

Παρόντες ήσαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας, εκπρόσωπος της υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, εκπρόσωπος του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α./ΑμεΑ κ. Νίκος Λιανός, η πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΛΚΥΟΝΗ” κα. Βασιλική Παναγοπούλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας κ. Αργύρης Φαλίδας, ο διοικητής της αστυνομίας κ. Βασίλης Ροδόπουλος και η εκπρόσωποι της Π.Υ. Αιγίου Ευγενία Κωνσταντοπούλου (οι οποίοι μας πρόσφεραν το ποσό των 1.401€ από τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα που έκαναν), εκπρόσωποι της πολιτικής, εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, αθλητικής κοινότητας του Δήμου Αιγιάλειας και μέλη φορέων και σωματείων της ευρύτερης περιοχής. Απλοί πολίτες με γνώμονα την αγάπη τους για το χώρο και τη στήριξή τους σε κάθε βήμα του ΕΚΑΜΕ.

Μεγάλη τιμή για το χώρο η παρουσία της προέδρου του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” κα. Ειρήνη Καϊρη. Το Ίδρυμα Βουδούρη είναι για το ΕΚΑΜΕ μέγας χορηγός διότι δώρισε ένα λεωφορείο 20 θέσεων ειδικά διαμορφωμένο με ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια (αξίας 95.000€) με το οποίο θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εξυπηρετούμενων.

Τα παιδιά της δημοτικής παιδικής νεανικής χορωδίας Αιγιάλειας με μαέστρο την κα. Μπέσσυ Νάσση τραγούδησαν υπέροχα, οι συγγραφείς κ. Θανάσης Τρίψας και κ. Γιώργος Παπασταθόπουλος έγραψαν εξαιρετικά ποιήματα αποκλειστικά για τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ και οι ίδιοι εξυπηρετούμενοι του χώρου χόρεψαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό  εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την εκδήλωση.

 Η μεγάλη αυτή γιορτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς χορηγούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη διοίκηση του Κέντρου στα οινοποιεία “ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ” του κ. Ρούβαλη και “Αχαιών Οινοποιητική” της οικογένειας Κατσικώστα για τα κρασιά του μπουφέ καθώς και την CAVINO για την οικονομική ενίσχυση. Στα ζαχαροπλαστεία “ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” για τα γλυκά του μπουφέ αλλά και για τη συνεχή προσφορά τους όποτε τους το ζητήσουμε. Στο φίλο Σπύρο Ρηγόπουλο για τα ηχητικά που προσέφερε για ακόμα μια φορά αφιλοκερδώς. Το κατάστημα “Μπουκέτο Μπαλόνια” στο Αίγιο για τα μπαλόνια που διακόσμησαν την είσοδο και το εσωτερικό του κτηρίο, το φίλο και εθελοντή Βασίλη Μανουηλίδη για την πλήρη κάλυψη των εγκαινίων με φωτογραφίες και βίντεο με drone και τη φίλη  Μαρία Αυλωνίτη για την δημιουργία της πρόσκλησης των εγκαινίων και τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστεί όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε και τους εύχεται υγεία, ευημερία και καλές γιορτές.