ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ: “Τα εργοστάσια υπολειτουργούν, χωρίς παραγωγικότητα, με βασική αιτία την έλλειψη συμβάσεων αλλά και τη μηδενική χρηματοδότηση λειτουργικών εξόδων”

Σε πρόσφατη σύσκεψη στου Μαξίμου, όλων των εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, αποκομίσαμε από τους αρμόδιους υπουργούς δεσμεύσεις και εγγυήσεις για χρηματοδοτήσεις μέσω νέων συμβάσεων, ώστε να διασωθούν πραγματικά τα ΕΑΣ με 520 εργαζόμενους και 4 εργοστάσια.

Εμείς όμως συνεχίζουμε να ανησυχούμε παρ’ όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, διότι ζούμε μια τραγική εικόνα στις αποσαθρωμένες μονάδες παραγωγής με την συμφωνία αναδιάρθρωσης του 2013, Τα εργοστάσια υπολειτουργούν, χωρίς παραγωγικότηταμε βασική αιτία της έλλειψης συμβάσεων αλλά και της μηδενικής χρηματοδότησης λειτουργικών εξόδων, ανταλλακτικών, υλικών, Α’ υλώνμε προφανή αρνητικά αποτελέσματα.

Η πληρωμή των μισθών μας αβέβαιη πλέον και με μεγάλες καθυστερήσεις, είναι η Δαμόκλειος Σπάθη στο κεφάλι μας, την ίδια στιγμή που η πολιτεία μας καλεί να πληρώνουμε άμεσα τις υποχρεώσεις μας (τα σπασμένα).

Όμως μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της ΕΑΣ ΑΒΕΕ την 12.09.2016 με αιτία το Υπουργείου Οικονομικών, χάθηκε και η τελευταία ελπίδα ώστε να υπάρχει ελάχιστη έστω χρηματική ροή για την πληρωμή μας και τα λειτουργικά έξοδα των εργοστασίων.

Στην προχθεσινή μας σύσκεψη συμφωνήσαμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στην εταιρεία, ότι δεν πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα υπερασπίσουμε με ενωμένο αγώνα τη δουλειά μας, τον μισθό μας και την εταιρία από τα τεράστια συμφέροντα που την θέλουν τεχνητά απαξιωμένη.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, ώστε τα ΕΑΣ μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότησή τους να ξαναγίνουν μονάδες ανάπτυξης και παραγωγής, χρήσιμα για την πατρίδα μας.

Σ’ αυτή την καθοριστική στιγμή θεωρούμε απαραίτητα να γίνει άμεσα σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία όμως του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και της Διοίκησης των ΕΑΣ.

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΑΙΓΙΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ