Είκοσι φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία της Ομάδας Εργασίας Νέων της παράταξης «αιγιάλεια τώρα»

Με επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Νέων της παράταξης «αιγιάλεια τώρα» του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο. Αρκετοί συμπολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτσι συλλέχθηκαν 20 φιάλες αίματος, που θα διατεθούν σε συνανθρώπους που το χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σειράς εθελοντικών δράσεων με γενικό τίτλο «Ο ένας για τον άλλον», σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», τον Σύλλογο Αιμοδοτών “Ο αιμοδότης” και τον Σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας “Πάτρα 82”. Παράλληλα με την αιμοδοσία, θεατρολόγοι και εικαστικοί απασχόλησαν δημιουργικά μικρούς φίλους με διάφορα παιχνίδια που είχαν ως αντικείμενο την ενημέρωση για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισκέφθηκε τον χώρο της αιμοδοσίας, συγχαίροντας όλους όσοι συμμετείχαν και όσους έδωσαν λίγο από το αίμα τους για να σώσουν τη ζωή κάποιου συνανθρώπου τους. Από την πλευρά της, η Ομάδα Νέων της παράταξης «αιγιάλεια τώρα» εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες και όσους στήριξαν με κάθε τρόπο τη δράση.