Δ Ε Η σεις

Καλό µήνα σ΄ όλους, µε την ελπίδα πως ο Φλεβάρης αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα µυρίσει!

Γονυπετής και σύσωµος  ο λαός προσεύχεται και παρακαλά µαζί µε τις αµυγδαλιές που ανθίζουν ν΄ ανέβει και η θερµοκρασία, διότι, έτσι όπως το πάµε µε τα κρύα, όποιος δεν πάει από κόβιντ,  θα µας χαιρετίσει  από καρδιά ή εγκεφαλικό µε τους λογαριασµούς της ∆ΕΗ που καταφθάνουν απ΄ άκρη σ’ άκρη της Επικρατείας!

Όσοι το πετρέλαιο απαρνήθηκαν για την ζεστασιά τους, δεν αποφεύγουν την λαίλαπα ογκωδών λογαριασµών ρεύµατος και αερίου!

Χτύπα από δω, χτύπα από κει, πάνω – κάτω, δεξιά κι αριστερά,  καλογουλισµένος ωσάν οκτάπους ο ελληνικός λαός, σερβίρεται ως λαχταριστός µεζές ουζακίου στους έχοντες και κατέχοντες, που θέλουν να περνούν τα καλοκαίρια τους στην ηλιόλουστη χώρα µας !

Τα πάντα σε τιµή ευκαιρίας για επίδοξους αγοραστές, αφού η τσέπη του Έλληνα τρύπησε κι έτσι όπως πάει ούτε κλωστή δεν θα ΄χει να την ράψει ! 

Έτσι ζαλισµένοι απ΄ τα χτυπήµατα  πορευόµαστε  δίχως αύριο και µοιάζουµε την σφαλιάρα να την έχουµε συνηθίσει και βολευόµαστε µε τον άρτο τον επιούσιο, για όσο αυτός θα συνεχίσει να µπαίνει στα σπιτικά µας και δόξασοι ο Θεός!

Ανάβουµε το κερί µας, κάνουµε τον σταυρό µας για το “και µη χειρότερα”  κάνουµε και τις παρακλήσεις µας υπέρ υγείας µε µάσκα ή χωρίς, δεν ξεχνάµε και τα “υπέρ αναπαύσεως” και πέφτουµε για ύπνο… όσοι µπορούµε να τον έχουµε κι αυτόν… διότι η πλειονότητα τον έχει απωλέσει προ πολλού !

Ευχάριστη νότα η Βουλή… να γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραµένου… που κουστουµαρισµένοι διαπλεκόµενοι εµπλέκονται σε καυγάδες για το καλό του λαού.. Προτάσεις µοµφής και κοκοροµαχίες µεγάλων ΕΓΩ.. .που ποτέ δεν θα καταλάβουν την απόγνωση αυτού, που ξυπνά  µ΄ έναν κόµπο στο λαιµό, γιατί πρέπει να θρέψει µια οικογένεια και να φροντίσει για το µέλλον του παιδιού του και ν΄ανταποκριθεί περήφανα στις υποχρεώσεις του αυτές!

Άντε παιδιά ας προσευχηθούµε για καλύτερες µέρες!

Μόνο που, όταν εναποθέτεις όλες σου τις ελπίδες στον Θεό… δυστυχώς… τα πράγµατα δεν βαίνουν καλώς! 

Καιρός να κουνηθεί και κείνη η ρηµάδα η χείρα! Πρός Θεού, όχι για µούτζες µόνον !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”