Δύο νεκροί από την πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχοινιά

Ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε στον υδροβιότοπο του Σχινιά κατά τη διάρκεια πτήσης του, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017. Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχινιά.Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε πριν από τις 10 το πρωί της Παρασκευής στον υδροβιότοπο του Σχοινιά.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι έναν φύλακα στην περιοχή του Σχοινιά.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για φοιτητή που έκανε την πρακτική του και απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του ΚΑΤ σχετικά με την πορεία της υγείας του τραυματία «Ο ασθενής Δ.Ε., ετών 22, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ ΚΑΤ την 23-06-2017, 11:45 π.μ., ως τραυματίας κατόπιν αναφερόμενης πτώσης με ελικόπτερο.
Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης.
Παραμένει νοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός, ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Το ψεκαστικό ελικόπτερο είχε μισθωθεί από την περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς για κουνούπια.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στο Σχοινιά εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε τη διερεύνηση των αιτιών.

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες του χειριστή του ελικοπτέρου και του φύλακα που έχασαν τη ζωή τους στον Σχοινιά. ‘Αμεση διερεύνηση των αιτιών» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

news.in.gr