Δυναμική παρουσία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου σε διήμερο Συνέδριο για τον Εθελοντισμό

Το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου ήταν παρόν σε ένα διήμερο αντάμωμα στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 60 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Στόχος ήταν η παρουσίαση δράσεων που υλοποιήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» με αντικείμενο τον εθελοντισμό.

Οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Τσακελίδης και Αγάθη Δούκα, εκπροσώπησαν το σχολείο τους, παρουσίασαν τις δράσεις των μαθητών και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους τους απ’ όλη την Ελλάδα. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε αναλάβει η Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Νοιάζομαι και Δρω υλοποιήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Αιγίου δύο προγράμματα Αγωγής Υγείας: «Η πράξη είναι που μετράει» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Ελένη Παναγιωτοπούλου και την Αγάθη Δούκα και «Crocus στον κήπο του σχολείου κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τη διευθύντρια του σχολείου Μαριάνθη Αυγέρη και τον Γιώργο Τσακελίδη. Συνολικά δραστηριοποιήθηκαν και στα δύο προγράμματα 34 μαθητές του σχολείου.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, ανέπτυξαν πολλές δράσεις εθελοντισμού, εντός και εκτός σχολείου, οι οποίες και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα το διήμερο 28-29 Μαΐου.

Το «Νοιάζομαι και Δρω» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» σε συνεργασία με το ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και των στάσεων ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το Νοιάζομαι και Δρω είναι εφαρμόσιμο σε όλο το φάσμα της σχολικής εκπαίδευσης και έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Κατά το σχολικό έτος 2015-16 δημιουργήθηκε το σχολικό δίκτυο «Νοιάζομαι και δρω», στο οποίο συμμετέχουν 65 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου. Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται με την ευγενική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στόχος του, είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.