Oι δικηγόροι του Αιγίου προχωρούν σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου τη Μ. Δευτέρα

Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου προχωρούν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξαιτίας των αλλαγών που επιφέρει ο νέος δικαστικός χάρτης, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το Πρωτοδικείο Αιγίου. Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 

– “Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, ομόφωνα αποφάσισε να προβούμε σε κατάληψη τη Μ. Δευτέρα του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου. 

Αποτελεί προσβολή για την κοινωνία,τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου η υποβάθμιση του πιο σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου της χώρας με αξιοζήλευτες υποδομές, χιλιάδες υποθέσεις που η λειτουργία του αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δικαιοσύνη. 

Όταν επαγγέλλεται η Πολιτεία δικαστικό χάρτη για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της δικαιοσύνης είναι αδιανόητο, αντιφατικό να υποβαθμίζεται το Πρωτοδικείο Αιγίου που επιθεωρητές, δικαστές, δικηγόροι, πολίτες εύλογα το αποκαλούν στολίδι για τη δικαιοσύνη σε όλη την Αχαΐα και τη χώρα.

Είναι αδιανόητο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας να αφαιρούνται οργανικές θέσεις δικαστών και Εισαγγελέων από το Πρωτοδικείο μας και να τους στέλνουν σε Πάτρα, που δεν έχουν χώρο ήδη να ασκήσουν, όπως αρμόζει τα καθήκοντα τους και να στριμώχνονται Έλληνες δικαστές σε διαδρόμους γιατί δεν έχουν γραφεία. 

Είναι αδιανόητο να έχει επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης 5.500.000 ευρώ για τη δημιουργία και πρόσφατα ανακαίνιση του δικαστικού Μεγάρου Αιγίου και να υποβαθμίζεται από την ίδια την πολιτεία η λειτουργία του.

Είναι αδιανόητο να έχει πανελλαδικώς το Πρωτοδικείο Αιγίου από τα χαμηλότερα κόστη στην απονομή Δικαιοσύνης και να μεθοδεύεται η επιβάρυνση και αύξηση του κόστους με τον περιορισμό  και μείωση της τοπικής του αρμοδιότητας ακόμα και  μέσα στο  Δήμο  που έχει την έδρα του  .

Ότι είναι υγιές δεν το υποβαθμίζετε αλλά το αναβαθμίζετε εάν σας ενδιαφέρει η επιτάχυνση στη δικαιοσύνη και η εξοικονόμηση πόρων. 

Όλοι το παραδέχονται,ότι είναι αντικειμενικά ο μεγαλύτερος παραλογισμός η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου στο δικαστικό χάρτη.

Πρωτοδικείο Ανατολικής Αχαΐας με έδρα το Αίγιο θα σηματοδοτήσει αύξηση στους ρυθμούς απονομής Δικαιοσύνης σε όλη την Αχαΐα,δε θα επιβαρύνει το Πρωτοδικείο Πατρών και θα μειώσει σημαντικά τα κόστη σε απονομή Δικαιοσύνης. 

Ζητάμε τα αυτονόητα που και εσείς γνωρίζετε ότι ισχύουν στην περίπτωση του Πρωτοδικείου Αιγίου. 

Δεν επικαλούμαστε ούτε ιστορικά στοιχεία ούτε παρελκυστικούς λόγους. Η συνημμένη φωτογραφία ,οι χιλιάδες υποθέσεις και όλα τα οικονομοτεχνικά κριτήρια που είναι σε διάθεση σας είναι τα μοναδικά επιχειρήματα μας που είναι ουσιαστικά και αφορούν τη δικαιοσύνη και τη λειτουργία της”.