Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου: “Η βράβευση του κ. Τσίπρα για προσήλωση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες προσβάλλει όλους τους συναδέλφους σε όλη  την Ελλάδα”

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, εδρεύοντος στο Αίγιο, νομίμως εκπροσωπουμένου

ΠΡΟΣ: Τον κο Φρεντερίκ Σικάρ, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων,11 , Place Dauphine, 75053 Paris Cedex 01  1ξφκξδξφκδξφκδξ11, P11, PLACE DAUPHINE 75053 PARIS CEDEX 01LACE DAUPHINE 75053 PARIS CEDEX 01

————————————-

Μετ’ εκπλήξεως και αγανακτήσεως πληροφορηθήκαμε τη βράβευση του πρωθυπουργού της Ελλάδας κου Αλεξίου Τσίπρα, με το βραβείο προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες εκ μέρους σας ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων.

Προφανώς αγνοείτε ή επιλησμονείτε το γεγονός ότι ο βραβευθείς και η κυβέρνησή του προχώρησαν στη ψήφιση φορολογικού και ασφαλιστικού Νόμου που έχουν οδηγήσει σωρευτικώς τα δύο αυτά νομοθετήματα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών με αποτέλεσμα να μην αφίεται περιθώριο κέρδους και ιδίως κέρδους ικανού για μια έστω στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση και ως εκ τούτου χιλιάδες συνάδελφοί μας κλείνουν τα γραφεία τους και αποχωρούν από το επάγγελμα.

Τη στιγμή που στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένει ανοιχτή και υπό εξέταση καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου για παραβίαση των  συνταγματικώς κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στη χώρα μας από την Ελληνική Κυβέρνηση εν συνδυασμώ με την Κομισιόν, καθώς και παραβίαση των διατάξεων της Ευρωπαϊκής  Σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου, η βράβευσή  του  για προσήλωση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες προσβάλλει όλους τους συναδέλφους σας σε όλη  την Ελλάδα, σας γνωρίζουμε δε ότι ο κος Τσίπρας ουδέποτε έχει επισκεφθεί την Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μας  για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου, αντίθετα ασμένως  επεσκέφθη το Δικό σας Σύλλογο προκειμένου να βραβευθεί.

Θεωρούμε ότι μεγαλύτερη αξία από κινήσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος,  έχει η εν τοις πράγμασιν και απτή προάσπιση και προαγωγή του Ευρωπαϊκου ιδεώδους.

Σας καλούμε λοιπόν, αφού δεικνύετε ευαισθησία στην προαγωγή του Ευρωπαϊκού ιδεώδους , να συνδράμετε την καταγγελία μας με αριθ. 0663/2016 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης   όπου προεχόντως  θίγονται ζητήματα που άπτονται της ανθρώπινης αξίας και του σεβασμού της ιδιοκτησίας και της προσωπικότητος του ατόμου.

Εκ του Δ.Σ

1)  Ο Πρόεδρος                              2) Ο Αντιπρόεδρος

Γεώργιος Μπέσκος              Αλέξανδρος Μανωλόπουλος

 

3) Η Γ. Γραμματέας                               4)  Το Μέλος

Αικατερίνη Οικονομοπούλου           Νικόλαος Σπανός