ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ: Διαμαρτυρία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων – Επίσχεση εργασίας την Πέμπτη

Το Σωµατείο Υπαλλήλων και Εργοτοτεχνιτών Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων (Ε.Β.Ο. – ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου, µε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο ∆.Σ. ΕΑΣ ΑΒΕΕ  κ. Βασιλείου Θ., ∆/ντα Σύµβουλο ΕΑΣ ΑΒΕΕ κ. Χρηστίδη Κ., ∆/ντή Εργοστασίου Αιγίου κ. Μαντζαβίνο Γ., Εργαζόµενους Εργοστασίου Αιγίου  µε κοινοποίηση στο  Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας ∆υτικής Ελλάδας, διαµαρτύρεται για µη καταβολή δεδουλευµένων και αναφέρει: 

  • “Σε συνέχεια προφορικών διαμαρτυριών μας, επανερχόμαστε και εγγράφως για ακόμη μία φορά διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη, καταχρηστική και άκρως αντεργατική συμπεριφορά σας, να μην καταβάλετε στους εργαζόμενους τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εμπαίζοντάς τους συνεχώς.

Εάν δεν υπάρξει άμεση καταβολή θα προσφύγουμε στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ασκώντας όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται.

Παράλληλα σας δηλώνουμε ότι από την Πέμπτη 16.06.2016, θα ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα της Επίσχεσης Εργασίας δεδομένου ότι έχουμε φτάσει σε οικονομικό (ατομικό και οικογενειακό) αδιέξοδο.

“Συνάδελφοι-σες

Όταν το 2013-2014 προειδοποιούσαμε για την αποτυχία της ακριβοπληρωμένης ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΑΣ κανείς δεν μας άκουγε,όμως  αποδεκατίστηκαν τα εργοστάσια με μείωση από 750 σε 520 εργαζόμενους μέσω της περίφημης εθελούσιας που μοίρασε χιλιάδες ευρώ στα υπό συνταξιοδότηση στελέχη της.

Σήμερα, αφού όλοι μας καταδικάσαμε την Μακρόχρονη καταστροφική πολιτική της σαπίλας και συρρίκνωσης των ΕΑΣ,  1,5 χρόνο μετά δεν βλέπουμε συνθήκες ανάπτυξης με στέρεη «ΔΟΜΗ» της Μοναδικής Κρατικής Βαριάς Βιομηχανίας ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ώστε να δουλεύουν απρόσκοπτα 520 εργαζόμενοι με τα 4 εργοστάσια σε πλήρη λειτουργία, αντιθέτως οι Διοικούντες ούτε την τότε συμφωνία μας έχουν γνωρίσει, το κυριότερο όμως είναι ότι ούτε το δικό τους ΣΧΕΔΙΟ λένε!!!!!! αν  έχουν….

Τα προβλήματα των ΕΑΣ είναι πολλά με την ωρολογιακή βόμβα στα σωθικά της καθώς η ανακεφαλαιοποίηση του ενός δισεκατομμυρίου κληρονομιά της κακοδιοίκησης του παρελθόντος απειλεί καθημερινά τους εργαζόμενους.

Η Νέα Διοίκηση είχε αρκετό χρόνο να διαχειριστεί και να δρομολογήσει λύσεις ώστε η Εταιρεία ορθολογικά να βαδίσει ίσα βάρκα ίσα νερά, ώστε επάξια να είναι εργαλείο ανάπτυξης και προσφορά της χώρας μας, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ! Ίσως γιατί ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους.

Οι ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας – Οικονομικών παρά τις πιέσεις των συμφερόντων (ΔΝΤ – ΕΕ) από τις δεσμευτικές συμφωνίες δεν έχει δώσει ούτε μια νέα σύμβαση για εκτέλεση παραγγελιών από τα ΕΑΣ. Πότε θα τις δώσει; αύριο θα ‘ναι ίσως αργά για όλους και όπως πάντα την νύφη πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν πέφτει από τον ουρανό αλλά οικοδομείται στην πράξη.

Όμως την στιγμή αυτή που βιώνουμε την Απληρωσιά του 2ου μήνα καθυστέρησης και κοροϊδίας σκεπτόμαστε πώς (;;;) αυτή η Διοίκηση θα λύσει τα σοβαρότερα προβλήματα όπως δομικά – Κεφαλοποίηση – οργανόγραμμα – Εργασιακά!!! Οι μέρες απραξίας περνούν καταστροφικά, οι πληρωμές εργαζομένων καθώς και των υλικών κίνησης/ανταλλακτικών Α΄ υλών ακόμη και η μεταφορά προσωπικού κ.λ.π. ακυρώνονται καθημερινά από την ανικανότητα με παιδαριώδης δικαιολογίες και αιτίες.

Πως, Κύριε Σύμβουλε, φεύγετε για Έκθεση στη Γαλλία, όταν δεν έχετε λύσει τα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων αλλά και της εταιρείας;;;;;

Εμείς σαν εργαζόμενοι καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε για τελευταία φορά την Διοίκηση των ΕΑΣ καθώς και τις ηγεσίες των ΥΠΕΘΑ – Οικονομικών αφού όπως διατυμπανίζουν «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ» αλλά δεν τη βλέπουμε! Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ  ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ .

Κύριοι σοβαρευτείτε και εργαστείτε χωρίς σκόρπια και μεγάλα λόγια για να σταθούν τα ΕΑΣ ανοιχτά προς εκτέλεση των παραγγελιών που υπάρχουν αλλά και νέων που εξαγγέλλετε – με αναγκαίες προσλήψεις άμεσα με 8μηνα τύπου ΑΣΕΠ- καθώς και χρηματοδότηση κεφαλαίου παραγωγής που απαιτείται.

Διαφορετικά δε σας μένει άλλη υποχρέωση προς τους εργαζόμενους παρά της παραίτησής σας.

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΘΑ ’ΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.

– ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

– ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.”

 Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος: Χρ. Πανουτσακόπουλος                                           

Ο Γεν. Γραμματέας:   Γ. Σαζακλής