Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα ημερολογιακή χρονιά

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα ημερολογιακή χρονιά για το δημοτικό σχολείο Σελιανιτίκων. Μετά τις διακοπές ένα καινούργιο προαύλιο και μια σειρά από δραστηριότητες σηματοδοτούν τις εκπαιδευτικές & παιδαγωγικές ενέργειες στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου, με στόχευση το καλύτερο δυνατό για όλους τους μαθητές-μαθήτριες.

Στην περίοδο των διακοπών το προαύλιο του σχολείου βάφτηκε με διάφορα επιδαπέδια παιχνίδια (twister, τετρασφαίριση, σταυρός, διαδρομές στίβου και σκάλα), που δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά για δημιουργική απασχόληση στα διαλείμματα ενώ εξυπηρετούν και το μάθημα της φυσικής αγωγής. Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζεται το βάψιμο και με νέα παιχνίδια.

Στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους ξεκινά η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων:

  • δύο προγράμματα αγωγής υγείας με τη συμμετοχή των μαθητών-τριών από τις τάξεις Α, Β, Γ
  • ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μαθητών-τριών της ΣΤ τάξης
  • συμμετοχή στο πρόγραμμα save water sports για τους μαθητές- μαθήτριες της Γ τάξης
  • συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μαθαίνω – Παίζω – Δημιουργώ μέσα από Αρχαία – Παραδοσιακά Παιχνίδια” του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, για τους μαθητές-τριες της ΣΤ τάξης
  • υλοποίηση του προγράμματος «η ανακύκλωση γίνεται τέχνη» (της Μ. Ράδου και της εταιρείας «Κρίνος Α.Ε.»), στις αρχές Φεβρουαρίου, για τους μαθητές-τριες των τάξεων Β και Γ.

Επίσης, προγραμματίζεται η συμμετοχή του σχολείου και σε αθλητικές δράσεις:

  • συμμετοχή, στις αρχές Φεβρουαρίου, στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ δημοτικών σχολείων της Αιγιάλειας που διοργανώνει η διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας μέσω των υπεύθυνων φυσικής αγωγής
  • συμμετοχή, των μαθητών-τριών της Ε και ΣΤ τάξης, στον αγώνα 1.500 μέτρων (στα πλαίσια του ημιμαραθώνιου Αιγιάλειας) που θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου και διοργανώνεται από το σύλλογο «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς».

Παράλληλα, στις αρχές Φεβρουαρίου όλοι οι μαθητές-τριες του σχολείου θα παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», ένα έργο διαχρονικό και σημαντικά επίκαιρο, που παρουσιάζει η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ προγραμματίζονται –για το δεύτερο τρίμηνο- και εκπαιδευτικές επισκέψεις  στο μουσείο φυσικής ιστορίας και στο αρχαιολογικό μουσείο Πάτρας.