Δημοτικό Σχολείο Ακράτας: “Πέτα κι εσύ, πετώ κι εγώ στο καλαθάκι το μικρό….κάνουμε όλοι μας καλό!”

Στις 18/01/2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του 1ου  δημοτικού σχολείου Ακράτας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κλειτορίας –Ακράτας στην Άνω Ακράτα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν το μονοήμερο πρόγραμμα «Πέτα- πέτα στον καιρό» που πραγματεύεται το ζήτημα  της ορθής διαχείρισης των σκουπιδιών. Οι μαθητές γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και έγιναν μια ομάδα μέσω του παιχνιδιού «το σπιτάκι που το λένε περιβάλλον». Ακόμα παρακολούθησαν κουκλοθέατρο με ήρωες τις πηγές ενέργειας και ενημερώθηκαν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Επιπλέον συμμετείχαν ενεργά σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες αληλεπίδρασης για το περιβάλλον όπως ο κρυμμένος θησαυρός και τα σκουπιδοβουνά. Πληροφορήθηκαν για το θέμα των απορριμμάτων και έμαθαν πώς να τα διαχειρίζονται σωστά ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα από την υπερκατανάλωση. Αντιλήφθηκαν ότι η επαναχρησιμοποίηση είναι η λύση για τη μείωση των σκουπιδιών και ότι όλοι πρέπει να γίνουν υπεύθυνοι!  Τα παιδιά  ενθουσιάστηκαν από την υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος το οποίο εκτός από εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε και ψυχαγωγικό.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες κα Βούρτση Σπυριδούλα και κα Μητσόβα Ελένη. Αναντίρρητα η συμβολή του διευθυντή μας κ. Αργύρη Νικολόπουλου και του συλλόγου διδασκόντων ήταν σημαντική.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του κέντρου:

κ. Χάρη Μοσχόπουλο, κα  Έλενα Ζωδιάτου και κ. Κώστα Κυριακόπουλο για τη φιλοξενία  και την υποστήριξη τους με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Ελπίζουμε να τους επισκεφτούμε ξανά !!