Δημοτικό Σχολείο Αβύθου: Χριστούγεννα χωρίς σταφίδα; Δεν γίνεται!

Η σταφίδα, το φυσικό γλυκαντικό της παράδοσης και το super food του μέλλοντος, δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι και τον μπουφέ. Και ποια άλλη είναι καλύτερη ευκαιρία παρά τα Χριστούγεννα, που με τη σταφίδα μπορούν να παρασκευαστούν τόσα ωραία γλυκά!

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης του Σχολείου Αβύθου, το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αιγίου, όπου υπήρξε μαζική προσέλευση παιδιών και ενηλίκων.Με ετοιμασίες που έγιναν στο Σχολείο αλλά και με προσφορές των χορηγών μοιράσαμε:

Σκευάσματα με σταφίδα (μπισκότα, κουλούρια, σταφιδόψμο, “σταφιδοτσουρέκι” και μικρά κέικ) που ετοίμασαν τα αρτοποιία της Αβύθου Παπαϊώάννου και Ραμπαβίλα.

Μερίδες πουτίγκας με σταφίδα που ετοίμασε το Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο Μπομποτσάρη στο Αίγιο.

Σταφίδα με καρύδια, ως το “απόλυτο” χειμερινό (και όχι μόνο) σνακ.

Συσκευασίες με σταφίδα από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών (η οποία μας παραχώρησε και την σταφίδα που χρησιμοποιήθηκε στα σκευάσματα) και την εταιρία Κουνινιώτη.

Συνολικά μοιράστηκαν και καταναλώθηκαν σχεδόν 1.000 μερίδες και συσκευασίες. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές του Σχολείου μας (που είχαν και την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο Πάρκο Χριστουγέννων και με τις δραστηριότητες στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων).

Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας και την ΔΗΚΕΠΑ για την βοήθεια στην εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο κ. Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, η οποία στήριξε την εκδήλωση και βρέθηκε μαζί μας, μίλησε με τα παιδιά και, φυσικά, δοκίμασε κάποια από αυτά που μοιράσαμε. Τέλος, ευχαριστούμε την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση Αχαΐας κ. Ελένη Αντωνακοπούλου, η οποία ήταν μαζί μας και στηρίζει πάντα τα προγράμματα του Σχολείου μας.

 Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε το πολύτιμο παραδοσιακό προϊόν του τόπου μας.