Δημοτικό Στάδιο Αιγίου: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή Χλοοτάπητα και Δίκτυα Αποστράγγισης και Άρδευσης

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Με έργα ουσίας εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές του δήμου μας»

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του δήμου μας, ένα ακόμα έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησής του. Πρόκειται για έργο που θα αλλάξει την όψη του δημοτικού Σταδίου Αιγίου το οποίο αποκτά νέας τεχνολογίας χλοοτάπητα αλλά και νέα δίκτυα αποστράγγισης και άρδευσης υδάτων, υπερπολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα χρήσης του σταδίου μιας και σύμφωνα με τη μελέτη θα δύναται η χρήση 1000 ωρών/έτος.

Συγκεκριμένα στα μέσα της περ. εβδομάδας υπεγράφη από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας που αναλαμβάνει το έργο, η σύμβαση για την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα – δικτύων αποστράγγισης & άρδευσης στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου». Πρόκειται για έργα που η συνολικής του αξία ξεπερνά τις 500.000€ και η συμβατική προθεσμία παράδοσή τους είναι έξι μήνες, οπότε μέσα στο 2023 το δημοτικό στάδιο του Αιγίου αναμένεται να διαθέτει νέο υπερσύγχρονο χλοοτάπητα αλλά και ολοκληρωμένο σύστημα αποστράγγισης και άρδευσης υδάτων. 

Σύμφωνα με τη μελέτη η ανακατασκευή γίνεται με μέθοδο τέτοια, ώστε να αυξηθούν οι ώρες χρήσεις σε 1000 ώρες/έτος (περίπου 20ώρες εβδομάδα) σε σχέση με τις 6ώρες/εβδομάδα που ενδείκνυνται για τον φυσικό χλοοτάπητα.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή καθημερινά εργάζεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με έργα ουσίας, που εκσυγχρονίζουν τις υποδομές του δήμου μας προσφέροντας ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους».