Δημοτική Αστυνομία: Ψηφίστηκε η Τροπολογία που παγώνει τις επιστροφές από τα καταστήματα κράτησης

Ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία για την Τροπολογία  Χαρίτση – Καλογήρου – Ξενογιαννακοπούλου, που αναβάλλει την επιστροφή σε Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας Δήμων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που μετατάχθηκαν σε Καταστήματα Κράτησης, συνδέοντας την επιστροφή τους με την ανάληψη υπηρεσίας όσων θα κριθούν οριστικώς επιτυχόντες όταν θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της 6Κ/2018 Προκήρυξης ΑΣΕΠ.

Με τις θετικές ψήφους (ΝΑΙ) του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων η διάταξη ψηφίστηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ως Άρθρο 16 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν είχε ζητήσει απόσυρση  της Τροπολογίας, στην από 19 Οκτωβρίου Ανακοίνωσή του.

Το αίτημα που ανέφερε, για νομοθετική ρύθμιση εξαίρεσης των μετατάξεων από το εκλογικό “πάγωμα” των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν έχει γίνει δεκτό στο τελικό νομοσχέδιο.

Το ακριβές κείμενο, λοιπόν, που ψηφίστηκε έχει ως εξής:
“ 1. Στο άρθρο 278 του ν. 4555/2018 (Α΄133) προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:
«3. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται σύμφωνα µε τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου αυτού, εξετάζονται από τα αρμόδια για το διορισμό όργανα των Δήμων αμέσως μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, την τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας στα καταστήματα κράτησης της χώρας των επιτυχόντων της υπ’ αριθμ. /2018 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ 17) από το ΑΣΕΠ, και σε κάθε περίπτωση, από την 29η Μαρτίου 2019.»
2. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων του άρθρου 278 του ν. 4555/2018 ορίζεται ένας (1) μήνας από τη δημοσίευση του παρόντος. ”

 

http://www.airetos.gr/dimotiki-astynomia-psifistike-i-tropologia-poy-pagonei-tis-epistrofes-apo-ta-katastimata-kratisis.aspx