ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Νέοι υψηλότεροι στόχοι για την ανακύκλωση, μετά από τη βράβευση στα Greek Green Awards

– Φάρος και έμπνευση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις

 

Συνάντηση απολογισμού και σχεδιασμού για το μέλλον αναφορικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της ανακύκλωσης στον Δήμο Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και με συμμετέχοντες τους εργαζομένους στη Διεύθυνση Καθαριότητας, με αφορμή τη βράβευση του Δήμου Αιγιαλείας για τις καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση, από τα Greek Green Awards και στο πλαίσιο της πρόσφατης 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογιών Περιβάλλοντος της Verde.tec.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλη η χαρά που έδωσε σε όλους, δημοτική αρχή, υπαλλήλους και πολίτες, η ηθική αυτή ανταμοιβή για την καθημερινή μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους. «Οφείλουμε πολλά συγχαρητήρια στους εργαζομένους και στους δημότες, αφού η διαφορά από το 2019 που τα σκουπίδια γέμιζαν τους δρόμους με το σήμερα είναι εμφανέστατη και η Αιγιάλεια από μια «βρώμικη» περιοχή πλέον αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα καλών πρακτικών. Αυτή η διάκριση αποτελεί φάρο για όλους μας, να εργαζόμαστε με χαρά, κέφι και συνέπεια για ακόμα καλύτερες επιδόσεις», τόνισε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καραΐσκος μίλησε για έναν μεγάλο στόχο που επετεύχθη χάρη στον σωστό σχεδιασμό, την επιμονή και τη μεγάλη καθημερινή προσπάθεια. Ειδικότερα, από το 2019 έως και το 2023 η αύξηση στο ποσοστό ανακύκλωσης είναι 130% σε όλο τον Δήμο, πάνω από τους αρχικούς μας στόχους και ήδη τους πρώτους μήνες του 2024 διαφαίνεται ακόμα καλύτερη επίδοση. «Αν δεν βάζατε οι εργαζόμενοι πλάτη κι αν οι δημότες δεν λειτουργούσαν με ευσυνειδησία και ευθύνη, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Είμαι πολύ περήφανος για όλους και τολμώ να προβλέψω ότι θα εργαστούμε με ακόμα καλύτερη ποιότητα στο μέλλον» είπε μεταξύ άλλων.

Από πλευράς εργαζομένων, ο Διευθυντής Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Οχημάτων και Μηχανημάτων κ. Σπύρος Προσελέντης επιβεβαίωσε την αποτελεσματική προσπάθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, με αισιοδοξία για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης αλλά και της εν γένει ωφέλιμης διαχείρισης αποβλήτων στον Δήμο Αιγιαλείας.