ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Δεν ανταποκρίθηκαν οι πολίτες στο κάλεσμα διαμαρτυρίας των φορέων για τα διόδια

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί, των φορέων του Δήμου Αιγιάλειας για το δυσβάσταχτο κόστος των διοδίων στον Ελαιώνα.

Δυστυχώς, η ανταπόκριση των 16 φορέων της Αιγιάλειας που δηλώνουν την αντίθεσή τους στο κόστος των διοδίων, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, αφού από τους 16 ελάχιστοι παραβρέθηκαν, ενώ και οι πολίτες δεν έδειξαν το ενδιαφέρον που έπρεπε.

Όσον αφορά τα διόδια που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο Νέο Εθνικό Οδικό Δίκτυο πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πλευρικά διόδια στο Δερβένι, Ακράτα, Καλάβρυτα, Δρέπανο. Για να κινηθεί κανείς στο Δήμο Αιγιάλειας πρέπει να πληρώσει στα διόδια στον Ελειώνα το ποσό των 3.20 ευρώ για μια απλή διέλευση. Δηλαδή για να έρθει στο Αίγιο ο κάτοικος που μένει στην Ακράτα θα πρέπει να πληρώσει διόδια διπλής κατεύθυνσης το ποσό των 6,40 Ευρώ.

Ουσιαστικά ο Δήμος Αιγιάλειας έχει χωριστεί στη μέση και αυτό που ζητείται ως πρώτιστο είναι να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας. Πλέον είναι απαγορευτική η μετακίνηση εντός του δήμου, από την Ν.Ε.Ο. και γι’ αυτό παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων από την παλαιά εθνική οδό.

Στην σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Αγίας Λαύρας συγκεντρώθηκαν υπογραφές από τους λίγους παρευρισκόμενους, όπου κατόπιν μετέβησαν στο Σταθμό διοδίων του Ελαιώνα Αιγιάλειας και μοίρασαν έντυπο υλικό στους διερχόμενους οδηγούς.

Η σημερινή συγκέντρωση είναι μια μια πρώτη μορφή κινητοποίησης των 16 φορέων του δήμου Αιγιάλειας, ενόψει της απάντησης που περιμένουν από την διοίκηση της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στα αιτήματα που έχουν δοθεί από την Επιτροπή Αγώνα για τα Διόδια.

Εκτός των φορέων του Δήμου Αιγιάλειας, παραβρέθηκε ήταν και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών Πλέσσας Διονύσιος όπου μοίρασε και την επίσημη ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017.

Ανακοίνωση μοίρασαν και οι Εργαζόμενοι του Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας, που  συμπαραστέκονται στην επιτροπή Αγώνα του Δήμου Αιγιάλειας και εκφράζουν και αυτοί τη δυσαρέσκειά τους για τα δυσβάσταχτα διόδια στον Ελαιώνα.

Σταύρος Σταυρίδης