ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Μην κάνετε γρήγορες δίαιτες”!

Οι γρήγορες δίαιτες είναι αυτές που προτιμούν άνδρες και γυναίκες πιστεύοντας ότι θα χάσουν αμέσως βάρος, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να το διατηρήσουν στα επιθυμητά επίπεδα. 

Ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το Acceleration Gym στο Αίγιο, τονίζει την αρνητική επίδραση της γρήγορης δίαιτας στον οργανισμό μας και αναφέρει:

  • “Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι γυναίκες γιατί πολλοί αθλούμενοι αφήνουν ανεξέλεγκτο το βάρος τους τον χειμώνα και μόλις πλησιάζει το καλοκαίρι αρχίζουν μία γρήγορη και εξαντλητική δίαιτα ώστε να εμφανιστούν οι μυς τους. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι αρρωσταίνετε πολύ συχνά.

Η γρήγορη αύξηση (του βάρους όταν σταματήσετε την δίαιτα) και η γρήγορη μείωση του έχει αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είστε περισσότερο επιρρεπείς στα κρυώματα και στις ιώσεις. Δηλαδή θα πρέπει να μείνετε σπίτι και να χάνετε προπονήσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που διατηρούν το βάρος τους ή αναπτύσσουν σταδιακά τους μυς τους με ελάχιστη αύξηση λίπους έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν λοιπόν θέλετε και εσείς να έχετε υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και να μην χάνετε προπονήσεις λόγω ασθενειών προσπαθείτε να τρώτε σωστά ώστε να έχετε λίγο λίπος όλο τον χρόνο.

Την περίοδο όγκου για να αυξήσετε την άπαχη σωματική σας μάζα τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και σύνθετους υδατάνθρακες. Εκείνη την περίοδο η διατροφή σας θα πρέπει να είναι σωστή και να μην τρώτε “σκουπίδια”.

Η διατροφή με “σκουπίδια” μακροπρόθεσμα έχει βλαβερά αποτελέσματα…”