Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Φάτε όλο το αβγό σας”!

Ασπράδι ή κρόκος; Μπορώ να βάω και τα δύο; Τι είναι το καλύτερο;  Αυτό μας το εξηγεί, ο Αιγιώτης πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος και αναφέρει:”

Για πολλά χρόνια οι αθλούμενοι έτρωγαν ασπράδια αβγών για να βελτιώνουν την μυϊκή τους ανάπτυξη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη. Πολλοί πετούσαν τον κρόκο επειδή περιείχε λίπος και χοληστερίνη, αλλά τώρα ας μην βιαστούμε να τον πετάξουμε.

Πρόσφατες έρευνες έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα ακόρεστα και κεκορεσμένα λίπη που υπάρχουν στα αβγά, μας κάνουν καλό και επιπλέον δεν αποθηκεύονται τόσο εύκολα υπό την μορφή λίπους. Έχει επίσης βρεθεί ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο των αβγών δεν αυξάνει την χοληστερίνη LDL (δηλαδή την κακή χοληστερίνη) που είναι η αιτία πολλών καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Τρώτε λοιπόν ολόκληρα αβγά με τα γεύματά σας, αλλά όπως πάντα μην το παρακάνετε. Για κάθε τρία ασπράδια αβγών προσθέτετε και έναν κρόκο, ώστε η ομελέτα σας να είναι πιο νόστιμη”.