Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Πρόληψη του καρκίνου του δέρματος για αθλούμενους και όχι μόνο”

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί ένα μείζον θέμα για την εποχή μας γι’ αυτό και απαιτείται η άμεση και έγκαιρη πρόληψη, κάτι που μας επισημαίνει και ο Δημήτρης Μαρινόπουλος, από το Accelaration Gym και αναφέρει:

– “Με τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου του δέρματος να αυξάνεται, το να προστατεύσετε τον εαυτό σας με την χρήση αντηλιακών και ρούχων όλο τον χρόνο είναι πλέον ζήτημα πιο κρίσιμο από ποτέ. Να προσέχετε τα διάφορα στίγματα και τους δερματικούς σπίλους στο σώμα σας και να ψάχνετε για τυχόν αλλαγές όπως για παράδειγμα ανώμαλα σχήματα, διογκώσεις αλλά και διάφορες αποχρώσεις σκιών.

Τα πρώτα ίχνη του καρκίνου του δέρματος είναι συνήθως μικρές, λεπιδώδεις κηλίδες που προέρχονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Στίγματα ή σημάδια στο σώμα που είναι μαλακά, προκαλούν φαγούρα, βγάζουν υγρό, μοιάζουν με φολίδες, είναι πρησμένα ή δεν θεραπεύονται γρήγορα, θα πρέπει να εξετάζονται από γιατρό.

Αναφορικά στις προφυλάξεις, επιβάλλεται η περιορισμένη έκθεση στον ήλιο, η εφαρμογή αρκετής ποσότητας αντηλιακού σε όλο το σώμα (χωρίς να παραλείπετε τα πόδια και τα αυτιά σας), η προστασία με την χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου όπως και τα ρούχα όταν δε κολυμπάτε”.