Δημήτρης Μαρινόπουλος: “Η δύναμη των αντιοξειδωτικών”

Ο Αιγιώτης, πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος επισημαίνει το σημαντικό ρόλο και τη δύναμη που έχουν τα αντιοξειδωτικά στον οργανισμό μας:

-“Τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά βοηθούν τον οργανισμό μας να προστατευθεί από πολλές ασθένειες – όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος και ο διαβήτης. Εάν δεν τρώτε με την καθημερινή διατροφή σας αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών αυξήστε την λήψη φρούτων και λαχανικών τρώγοντάς τα από την αρχή της ημέρας.

Για παράδειγμα βάλτε μέσα στην βρώμη που τρώτε για πρωϊνό διάφορα ολόκληρα ή αλεσμένα φρούτα. Επίσης στα γεύματά σας προσθέστε φασόλια και λαχανικά. Εάν δεν έχετε χρόνο για να προετοιμάσετε τα φρέσκα λαχανικά, αγοράστε κάποια έτοιμα κατεψυγμένα. Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα την ημέρα.

Κάντε μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε κάθε εβδομάδα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά για να μην βαρεθείτε συνέχεια τα ίδια πράγματα. Έτσι όχι μόνο θα δίνετε στο σώμα σας τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται για ένα υγιή οργανισμό αλλά παράλληλα μπορεί να ανακαλύψετε και ωραίους διατροφικούς συνδυασμούς”.