Δημήτρης Καλογερόπουλος: «Σχεδιάζουμε την Αιγιάλεια για την πενταετία 2024-2029, για έναν δήμο σύγχρονο, φιλόξενο, αλληλέγγυο, σε τροχιά ανάπτυξης»

Τα βασικότερα σημεία του σχεδιασμού δράσεων και ενεργειών της παράταξής του «αιγιάλεια τώρα» για την επόμενη πενταετία, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων στο Αίγιο ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, παρουσία μελών των ομάδων εργασίας της παράταξης που συνέταξαν το πρόγραμμα και δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ.

Συνολικά 114 μέλη του συνδυασμού, οργανωμένα σε 7 θεματικές ομάδες εργασίας, δούλεψαν για αρκετό καιρό ώστε να συνταχθεί το εν λόγω σχέδιο, που όπως τονίστηκε, αποτελεί τη βάση για μια Αιγιάλεια σύγχρονη, φιλόξενη, αλληλέγγυα για τους δημότες και τους επισκέπτες της, για μια Αιγιάλεια που βρίσκεται στο προσκήνιο της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

«Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου είχαμε εμπόδια που έκαναν το έργο μας τιτάνιο. Η απλή αναλογική, η δυσμενής οικονομική κατάσταση του Δήμου και η πανδημία ήταν στοιχήματα που έπρεπε να κερδηθούν. Παρόλα αυτά καταφέραμε πολλά και χάρη σε εσάς μπορούμε ακόμα περισσότερα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε με επιχειρήματα στη σπουδαιότητα της επανεκλογής της δημοτικής αρχής: «Η ασυνέχεια της δημοτικής διοίκησης και η εξάντληση της υλοποίησης του προγράμματος της κάθε δημοτικής αρχής σε μια μόνο θητεία μέχρι τώρα, αποτελεί ένα παράδοξο που φέρνει την Αιγιάλεια σε μια πολύ δύσκολη θέση, καθώς κάθε τέσσερα χρόνια οι στρατηγικές επιλογές της Αιγιάλειας αλλάζουν και καταλήγουν αποσπασματικές και αδιέξοδες»

aigialeia_tora_programma_A4

Ακολούθως, ο κ. Καλογερόπουλος ανέπτυξε τις προτεραιότητες και τους στόχους του προγράμματος ανά ενότητα, που είναι οι εξής:

«Πρώτον η ανάπτυξη που στηρίζεται στα έργα και  τις υποδομές (ανάπλαση εμπορικού κέντρου της πόλης, μελέτη ανάδειξης κτιρίων Χαρτοποιίας, master plan λιμενικής ζώνης), στον εκσυγχρονισμό και την αειφόρο ανάπτυξη (διυλιστήριο Σελινούντα, αποχετευτικό) σε συνδυασμό με την προσέλκυση επενδύσεων.

Δεύτερον η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη της Τουριστικής Ταυτότητας της Αιγιάλειας μέσα από την ιστορία της, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το φυσικό της πλούτο.

Τρίτον η ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ του Δήμου. Την προηγούμενη τετραετία βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά και συνεχίζουμε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, τους νέους, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους.

Τέταρτον η βελτίωση της καθημερινότητας, η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων (μονάδα επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, πράσινα σημεία), η ολοκλήρωση του σχεδίου «Αίγιο έξυπνη πόλη», ο σεβασμός στα αδέσποτα (κατασκευή καταφυγίου).

Πέμπτον η ασφάλεια. Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα. Συνεχίζουμε με ενίσχυση των δράσεων Πολιτικής Προστασίας που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών έναντι των κινδύνων από καταστροφές, καθώς και στην στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας που ήδη έχει ξεκινήσει».

Καταλήγοντας, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε: «Τον Ιούλιο του 2019 οραματιστήκαμε μια Αιγιάλεια απαλλαγμένη από τον εφιάλτη των σκουπιδιών, με καλύτερη διοικητική οργάνωση, με υποδομές, ένα Δήμο ευαίσθητο και αλληλέγγυο. Και τα καταφέραμε!

Στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία το Δήμαρχο και την παράταξη που κάνει έργο τις υποσχέσεις της, αποφασίζουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς και της ασφάλειας απαλλαγμένοι από τα εμπόδια του χθες.

Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε να μην γυρίσουμε πίσω.

Κοιτάμε το σήμερα, θυμόμαστε το χθες, ψηφίζουμε για το αύριο