Δηλώσεις Γούτου – Καλογερόπουλου για τις εξέλιξεις στο θέμα του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΕΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  
«Αν δεν μπορείτε να στηρίξετε την πόλη,  τουλάχιστον μην της κάνετε κακό»         
Με αφορμή της απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την οποία το Παράρτημα Φυσικοθεραπείας Αιγίου μεταφέρεται οριστικά στην Πάτρα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος έκανε την παρακάτω  δήλωση:       
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς επιχειρήματα, καταδίκασε με την απόφασή της την πόλη και την πολυετή προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, για ανάπτυξη Σχολών στο Αίγιο, καταργώντας οριστικά το εναπομείναν Τμήμα Φυσικοθεραπείας.
Ο αόριστος χρόνος που αυτό θα γίνει, καθιστά την περιοχή «μελοθάνατη», μέσω Προεδρικού Διατάγματος που θα επακολουθήσει.
Το είχαμε πει, ως παράταξη, από το πρώτο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και  σε άλλα πολλά μέχρι σήμερα, ότι αυτό θα γινόταν και πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να αναλάβει συντονισμένη δράση αποτροπής ξηλώματος του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας.
Η Δημοτική Αρχή ,ούτε καν μας άκουσε, δεν αντελήφθη ότι το θέμα είναι πολιτικό και μόνο  κι έτσι  δεν πήγε στην υπουργό Παιδείας, δεν έκανε τίποτα, έχασε το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας και πάλι συνέχισε άπραγη.
Αντιθέτως, η Δημοτική Αρχή  χάρηκε που το Πανεπιστήμιο μας έδωσε πίσω τα κτίρια της πρώην  Χαρτοποιίας,  συνεχίζοντας με την τακτική της να κάνει ζημιά στον τόπο.
Σήμερα, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ικανοποιημένη για το γεγονός ότι το  ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας δεν θα μεταφερθεί τώρα, αλλά σίγουρα  θα μεταφερθεί στο μέλλον.
Θυμίζουμε στον κ. Δήμαρχο ότι μόνιμο αίτημα του Αιγίου δεν είναι μόνο η παραμονή του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας αλλά και η ανάπτυξη επιπλέον Τμημάτων, ώστε το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών να αναπτυχθεί.
Και το θέμα αυτό είναι μόνο πολιτικό».

 

Δήμαρχος Αιγιαλείας για έδρα Φυσικοθεραπείας: «Αν δεν νιώθει ικανοποίηση για τις θετικές εξελίξεις ο κ. Γούτος, τουλάχιστον ας μην εκτίθεται»

 Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης “Αιγιάλεια Αύριο” αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην έδρα της Σχολής Φυσικοθεραπείας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος προχωρά στην ακόλουθη δήλωση:

“Μας ξαφνιάζει το γεγονός ότι, ενώ με συλλογική προσπάθεια επετεύχθη η παραμονή της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, ο κ. Γούτος αντί να νιώσει έστω λίγη αισιοδοξία, προτιμά να ερμηνεύει αρνητικά την πολύ θετική εξέλιξη για το Αίγιο και την Αιγιάλεια και μάλιστα χαρακτηρίζει την περιοχή “μελλοθάνατη”.

Μάλιστα, κατηγορεί τη σημερινή δημοτική αρχή ότι “έχασε” τη σχολή Οπτικής-Οπτομετρίας, κάτι που δεν ισχύει και αυτό το γνωρίζει καλά. Θα είχε πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν μας απαντούσε τι κινήσεις έκαναν ο ίδιος και οι πολιτικοί του συνεργάτες, όταν προέκυψε το θέμα της μεταφοράς της Οπτικής-Οπτομετρίας και ποια ήταν τα αποτελέσματα.

Η δημοτική μας αρχή, όταν προέκυψε το ζήτημα με την εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μεταξύ αυτών και στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής. Όσο κι αν δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να το αντιληφθεί ο κ. Γούτος, η προσπάθεια ευτυχώς καρποφορεί. Το ότι αποφασίστηκε ειδικά για τη Σχολή Φυσικοθεραπείας, να προωθηθεί στο αόριστο μέλλον η τυχόν μεταφορά της Σχολής, εάν και εφόσον κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές που σήμερα δεν υπάρχουν, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο, όχι μόνο να παραμείνει οριστικά η Σχολή στο Αίγιο αλλά και πλέον είναι ο σωστός χρόνος να διεκδικηθεί και η λειτουργία νέων σχολών. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με τους κατάλληλους πολιτικούς χειρισμούς και φυσικά ό,τι θετικό προκύψει, θα επιτευχθεί αν υπάρχει σύμπνοια και καλή συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.

Αν λοιπόν δεν μπορεί να νιώσει ικανοποίηση για τη θετική αυτή εξέλιξη και αν δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας προς όφελος του τόπου μας, τουλάχιστον ας είναι πιο διακριτικός και ας μην εκτίθεται.