Δήμος Αιγιάλειας: “Παντελώς αβάσιμο και συκοφαντικό το δημοσίευμα περί δήθεν αδιαφορίας του Δήμου για τους αστέγους”

Ο Δήμος Αιγιάλειας διαψεύδει ως παντελώς αβάσιμο και συκοφαντικό το δημοσίευμα του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας,  ο οποίος χθες σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: “Τουλάχιστον τρεις συμπολίτες μας ζουν εξαθλιωμένοι. Συγκεκριμένα ο Κώστας Π., ο Βασίλης και ο Σπύρος. Ο Κώστας Π. μας εκμυστηρεύτηκε πως έχει ενοχλήσει το δήμο πολλές φορές και παρακάλεσε για οποιαδήποτε δουλειά ή μεροκάματο.Παρακάλεσε επίσης για ένα στρώμα,ένα υπόγειο, μια αποθήκη ένα χώρο του δήμου, έστω και προσωρινά για να μπορεί να κοιμηθεί, αλλά δεν έχει βρει ακόμα καμία ανταπόκριση.κ. Δήμαρχε είναι αδιανόητο να επιτρέπετε να υπάρχουν στην πόλη μας ανθρώποι που δεν έχουν που να μείνουν. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Δε μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν υπάρχει ένα δημοτικό κτήριο ακατοίκητο, ένα υπόγειο του Δήμου, έστω ένας όρχος για να βάλουν τρία στρώματα και να κοιμούνται τη νύχτα.

κκ Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, εάν γνωρίζατε, δεν θα πω παραιτηθείτε, αλλά δυστυχώς εμένα προσωπικά δεν με αντιπροσωπεύει αυτός ο τρόπος διοίκησης. Δυστυχώς δεν έχετε την παραμικρή σταγόνα συμπόνοιας και ανθρωπιάς μέσα σας!!! Εάν δεν γνωρίζετε σας καλώ άμεσα εντός εικοσιτετραώρου να βρεθεί λύση, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν επιπλέον καθυστερήσεις. Συγνώμη για το ύφος της γραφής μου , όμως το θεώρησα πολύ καλύτερο από το να γίνει δια ζώσης αυτή η αναφορά.”

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΒΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Συγκεκριμένα,  κατόπιν ενημέρωσης από  το  Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου (Πρόνοια) , αναφορικά με  ανάρτηση που διακινήθηκε εκτεταμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και σε ηλεκτρονικά sites κατά το τελευταίο 48ωρο,   επισημαίνουμε τα εξής :

Για τους κ.κ.  Βασίλη  και  Σπύρο από 30/01/2021 έχει λάβει γνώση η Υπηρεσία  και άμεσα  έγινε κοινωνική έρευνα , εντοπίστηκαν τα πρόσωπα και  διενεργήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες, ήτοι :  Επικοινωνία με  Εισαγγελία  ,άμεση επικοινωνία με τους ίδιους  ώστε  να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους άστεγους.

Ο κ.  Βασίλης  μας δήλωσε   ότι δεν επιθυμεί καμία βοήθεια και ότι του έχει παραχωρηθεί  κάποιος χώρος   από ιδιώτη  στην συμβολή Ανδρονοπούλου και Δεσποτοπούλου. Για τον κ. Σπύρο έγιναν όλες οι ενέργειες (εξετάσεις στο Νοσοκομείο  Αιγίου και Ρίου   ,  στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αχαΐας  , εγένετο rapid test  κλπ με έξοδα του προϊσταμένου) και εξασφαλίστηκε η ένταξη του στο Κέντρο Αστέγων   της Πάτρας  στο οποίο  όμως δεν πήγε ποτέ. Και στους δύο δόθηκαν τρόφιμα και έτοιμο φαγητό .

Όσο για τον κ. Κώστα  δεν ξέρουμε άλλα στοιχεία ούτε υπάρχει εικόνα για ποιόν πρόκειται   καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε  όχληση από οποιονδήποτε για το άτομο αυτό.

Κατά τα λοιπά σημαντικό είναι να διακρίνουμε, ποιος λέει κάτι και γιατί το λέει .

Παρεμπιπτόντως,  αναμένουμε από τον λαλίστατο αναρτήσαντα  που εμπνεύστηκε και  διακίνησε το ψευδές και  συκοφαντικό δημοσίευμα ,  να πάρει θέση και  για την ταλαιπωρία των εμπόρων και καταστημάτων εστίασης της πλατείας Αγ. Λαύρας μετά την προσφυγή της αγαπημένης του παράταξης κατά της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου για την πρόοδο των έργων.

Εκτός αν αρκείται στα λίγα likes, που μετά μανίας επιδιώκει.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ