Δήμος Αιγιάλειας: Θετικές οικονομικές προοπτικές για το 2017

Με θετικό πρόσημο στα οικονομικά κλείνει η χρονιά για το Δήμο Αιγιαλείας ,γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα, για το κλείσιμο του 2106. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

-“Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής διά του Δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα και του οικονομικού επιτελείου του και πάντα μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων, ο Δήμος Αιγιαλείας εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό για το 2017 τη βιωσιμότητά του με ένα ταμειακό υπόλοιπο 3.941.447 (31/12/2016),γεγονός πολύ σημαντικό από μόνο του, αν συνεκτιμηθεί ότι αυτό επιτυγχάνεται μέσα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Η ρευστότητα 1,04 που προκύπτει επιβεβαιώνει αφενός την οικονομική πολιτική αλλά και αφετέρου την οικονομική δυναμική του Δήμου μας έτσι όπως καταγράφηκε μέσα στο 2016.

Με χρηστή διαχείριση, σωστή οργάνωση και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων η εισπραξιμότητα έφτασε σε ποσοστό 92,34% και μάλιστα αυτό μέσα στη συγκεκριμένη υφεσιακή περίοδο που διανύουμε.

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες ο Δήμος Αιγιαλείας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανταποκριθεί και να συνεχίσει με θετικές προοπτικές το έργο του, προς όφελος όλων των πολιτών και για το καλό του τόπου, με όλους τους οικονομικούς δείκτες μέχρι σήμερα να συνηγορούν σε αυτό”.