Γρ. Αλεξόπουλος: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Σε ετοιμότητα οι φορείς της Αχαΐας

Στο πλαίσιο του συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων με την έναρξη της καινούριας χρονιάς συνεδρίασε σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2019  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας δίνοντας έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και την προστασία από φυσικές καταστροφές.

 

Το όργανο συνεδρίασε με σκοπό την πρόληψη, το σχεδιασμό, την αντιμετώπιση αλλά και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς.  Σχεδιασμός έγινε και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από σεισμικά φαινόμενα όπως προβλέπεται από τις εγκυκλίους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα έγγραφα του ΟΑΣΠ.

 

Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων που έχει καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύ θετικό στοιχείο και το συντονιστικό όργανο που συγκλήθηκε  σήμερα έδωσε έμφαση σε αυτό. Όλα τα μέλη δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν  όλα τα τακτικά μέλη του οργάνου και αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων αποφασίστηκαν τα έργα και οι δράσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από τις έκτακτες ανάγκες λόγω πλημμυρών, χιονοπτώσεων, παγετού, σεισμών και γενικώς εκτάκτων καταστάσεων κατά το 2019.

 

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος « οι υπηρεσίες μας με συντονισμό και καλή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να μπορούν να διαχειριστούν σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτα γεγονότα».