Γιορτή λήξης στο Δημοτικό σχολείο Ελίκης με σύνθημα “ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία”

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης η γιορτή λήξης του σχολικού έτους, με τίτλο « Όχι στη βία, Ναι στη Φιλία». Παρουσιάστηκε ένα δείγμα από τις δράσεις του Καινοτόμου Προγράμματος Αγωγής Υγείας, που υλοποίησαν όλες οι τάξεις του σχολείου τη φετινή χρονιά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε επίπεδο πρόληψης αρνητικών και παραβατικών συμπεριφορών, το πρόγραμμα στόχευε στο να έρθουν οι μαθητές αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων χρησιμοποιώντας μεθόδους ενσυναίσθησης, να μάθουν τρόπους να τα διαχειρίζονται, να υιοθετήσουν θετικές στάσεις ζωής, να αντιλαμβάνονται την επιθετική συμπεριφορά, να αναγνωρίζουν το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, να μην μένουν απλοί παρατηρητές και να τον αντιμετωπίζουν αναλαμβάνοντας ρόλο διαμεσολαβητή. Όλες οι δράσεις ήταν αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας όλων.

Μαθητές και δάσκαλοι κατέθεσαν τις ιδέες τους και δημιούργησαν μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα τα οποία πλαισίωσαν με στίχους τραγουδιών, μουσική και χορό. Η συμβολή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, μαθητών, δασκάλων και γονέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε το σχολείο να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του να παρέχει ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές, έτσι ώστε η μάθηση να γίνεται μέσα σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, ασφάλειας και φροντίδας.

Το συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο διευθυντής του σχολείου Ελευθεριώτης Δημήτρης και οι εκπαιδευτικοί: Σωτηροπούλου Κατερίνα, Μιχαλοπούλου Χάρις, Καραβασίλη Μαρία, Κολυπέρας Νικόλαος, Οικονομοπούλου Κατερίνα, Γκανατσούλα Αφροδίτη, Μητροπούλου Ελένη, Μπαλή Νικολίτσα, Φιλίππου Φίλιππος, Παντελή Ελένη (μουσική διαδασκαλία) και Σουλάνη Αλέκα (σκηνικά).Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το απερχόμενο Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης των δράσεων της σχολικής μας κοινότητας διαχρονικά. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ευχαριστούν επίσης τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Ίωνες» για τη διάθεση καθισμάτων, καθώς και την εταιρία του κυρίου Δημήτρη Σχινά για τη μεταφορά αυτών στο χώρο του σχολείου.

Η σχολική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη!