Γιορτή λήξης στο δημοτικό σχολείο Αιγείρας

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας να είναι οι πρωταγωνιστές και πάλι σε μια όμορφη γιορτή, σε ένα μουσικό – χορευτικό αλλά και αγωνιστικό ταξίδι με διάφορα αγωνίσματα.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα παιδιά του Δ. Σ. Αιγείρας, που απόψε μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και γέλιο. Μια βραδιά που απολαύσαμε και χειροκροτήσαμε όλοι.

Να ευχαριστήσω δημόσια την γυμνάστρια του Σχολείου μας κ. Αργυρώ Αγγελοπούλου μια ακούραστη δασκάλα, για τα αγωνίσματα που δίδαξε στα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου κ. Σία Πάνου, κ. Νίκη Σαράμπαλη, κ. Αριάδνη Χουλιαροπούλου, κ. Αποστόλη Παπαχριστόπουλο, κ. Βαγγέλη Καλλιανιώτη, κ. Χριστίνα Χαμαλέτσου για ότι είδατε από τα παιδιά των τάξεών τους, και όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας κ, Μαρία Καρνή, κ. Δήμητρα Πίτσου, κ. Βασιλική Τσελήκη, κ. Τζίνα Μακαρίτη, κ. Βασίλη Αγγελόπουλο, κ. Δημήτρη Βόττα, κ. Βασιλεία Ευσταθίου.

Να τους ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το διδακτικό έτος λέγοντάς τους πως και εφέτος ήταν μια πολύ εποικοδομητική χρονιά. Ο καλός δάσκαλος φίλες και φίλοι γονείς και συνάδελφοι δεν είναι αυτός που προσπαθεί να γεμίσει το μυαλό του μαθητή με γνώσεις. Είναι το πρόσωπο που θα μάθει στο μαθητή να μαθαίνει και να αγαπά τη γνώση . Ο καλός δάσκαλος θέλει μαθητές με ανοιχτά μυαλά ,που θα πειραματίζονται ,θα δοκιμάζουν ,θα εξερευνούν και κατακτούν μ αυτόν τον τρόπο τη γνώση. Ο καλός ο δάσκαλος θέλει μαθητές γελαστούς και ευτυχισμένους.

Είναι μεγάλη τιμή που το σχολειό μας τούτη τη χρονιά, είχα τέτοιου είδους δασκάλους και νιώθω τυχερός σαν Διευθυντής του Δ. Σ. Αιγείρας που δούλεψα μαζί τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας και στην πρόεδρο κ. Αγγέλα Καραβά για την όλο το χρόνο συνεργασία μας αλλά και την αμέριστη βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε επίσης την εκκλησία μας και ειδικά τον πατέρα Χαράλαμπο για την βοήθειά τους προς το Σχολείο μας, την τράπεζα Eurobank και τον πρώην Δντή κ. Γιάννη Κοντέση για την στήριξή του προς το Σχολείο μας, την Τατιάνα Καραδήμα για το σκηνικό της γιορτής μας, τα παιδιά από το ΕΚΑΜΕ Αιγίου για την συνεργασία που είχαμε, τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακράτας «Δεσμός» και όλους εσάς που στηρίζετε το σχολείο μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Άφησα στο τέλος τα παιδιά που έπρεπε να πω στην αρχή…

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης… που σή­μερα πατούν για τελευταία φορά το κατώφλι του σχολείου μας και φτερουγίζουν για νέους ορίζοντες, θέλω να τους το­νίσω.

Αγαπημένα μου παιδιά, αυτή τη στιγμή αντικρίζο­ντας τα βλέμματά σας είμαι βαθιά συγκινημένος. Όχι μόνον εγώ, αλλά και οι δάσκαλοι σας. Σας βλέπουμε έτοιμα να ανοίξετε τα φτερά σας και λέμε μέσα μας: “Πότε πέρασαν έξι χρόνια; Πότε εκείνα τα πρωτάκια μεγάλωσαν και αγγίζουν την εφηβεία σωστά παλικαράκια κι όμορφες δεσποινίδες;”

Η ώρα που λέμε αντίο στα Εχτάκια μας, είναι κάθε φορά δύσκολη! Μαθήματα, αναμνήσεις, καλές και άσχημες στιγμές, εντάσεις, φιλίες, συμβουλές, ανέμελα χρόνια… Όλα έρχονται ξαφνικά στο μυαλό και, με έναν όμορφο τρόπο, μεταμορφώνονται σε συγκίνηση, σε δάκρυα, ακόμα και σε κλάματα!

Κι αυτό είναι πολύ ωραίο! Όταν ζεις κάτι πολύ δυνατά, μπορείς να απολαύσεις και πολύ έντονα το συναίσθημα του τέλους! Και τα σχολικά χρόνια τού Δημοτικού είναι έντονα με την παιδική, αθώα και ζωντανή σημασία της λέξης.

Παιδιά, τα δάκρυα και τα κλάματα της τελευταίας μέρας σας στο σχολείο έχουν ήδη χαραχτεί στο νου σας και θα σας συντροφεύουν για πάντα! Σαν μια γλυκιά ανάμνηση όλων των σχολικών σας χρόνων! Μη φοβάστε να εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας! Είναι πολύ όμορφο όταν νιώθουμε αληθινά και όταν εκφράζουμε το μέσα μας.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή πρόοδο στο νέο σας σχολείο και να γίνεστε κάθε μέρα καλύτεροι, πιο ευτυχισμένοι και πιο δυνατοί.

Καλή τύχη…

Τέλος ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς, γονείς-κηδεμόνες και φίλους για την ενεργή παρουσία και την ανταπόκρισή σας, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την κοινωνική ευαισθησία σας για την ενίσχυση των δράσεων του Σχολείου μας.

Σας εύχομαι να χαίρεστε και να καμαρώνετε τα παιδιά μας, να έχετε υγεία και να ξέρετε πώς στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ,μόνο με τη συνεργασία και τη συμμετοχή μπορούμε να τα καταφέρουμε

                         ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!  

  Αργύρης Νικολόπουλος,  Δντής Δ.Σ.Αιγείρας