Γιατί οι σαλάτες βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα μίας τροφής σε φυτικές ίνες τόσο δυσκολότερα και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την «αλέθει» ο οργανισμός: έτσι, καταναλώνοντας λαχανικά και σαλάτες, καίμε περισσότερες θερμίδες απλώς και μόνο με τη διαδικασία της πέψης, την οποία αποκαλούμε διαδικασία θερμογένεσης, γιατί το σώμα «δουλεύει» περισσότερο για να τη χωνέψει.
Κι όσο περισσότερος χρόνος απαιτείται, τόσο περισσότερο και πιο γρήγορα αισθανόμαστε χορτάτοι, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο. Λαχανικά και σαλάτες περιέχουν πολύ νερό, οπότε ενυδατώνουν τον οργανισμό, αυξάνοντας τη λειτουργία του βασικού μεταβολισμού.
Ο ωφέλιμος τρόπος για να συνδυάσουμε λαχανικά και σαλάτες είναι με τυρί ή γιαούρτι (οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με το ασβέστιο των γαλακτοκομικών μειώνουν την αποθήκευση λίπους) είτε με λεμόνι,λάδι, ρίγανη, μυρωδικά, ξύδι, μπαλσάμικο, ελιές, συνδυασμός που μειώνει τη λιπογένεση και ευνοεί την απομάκρυνση με φυσικό τρόπο των τοξικών ουσιών. Όταν σαλάτες συνοδεύουν κρέας και ψάρι, από τη μία οι φυτικές ίνες δεσμεύουν το διατροφικό λίπος και μειώνουν την απορρόφηση του ενώ από την άλλη οι πρωτεΐνες βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας, που αποτελεί το μεταβολικά ενεργό ιστό.
ΤΙP: Λέμε ναι στο ελαιόλαδο και βέβαια δεν «λούζουμε» τη σαλάτα στο λάδι γιατί επιβαρύνουμε το οργανισμό με παραπανίσιες θερμίδες!
akoslife.gr