Γενική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου – Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Αιγίου

Γενική απεργία πραγματοποιούν ΓΣΕΕ κι ΑΔΕ­ΔΥ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Στην απερ­γία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου όπου προγραμματίζει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγίας Λαύρας και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

– “Το Εργατικό Κέντρο Αιγί­ου απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους Ερ­γαζόμενους, τους Συνταξιού­χους, τους Νέους και τις Νέες, στους Άνεργους και σε όλους όσους θίγονται από την Μνη­μονιακή πολιτική της ανάλγη­της κυβέρνησης Σαμαρά – Βε­νιζέλου, ώστε να ατιδράσουμε όλοι μαζί στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότη­τας και της εξαθλίωσης.

Ο Νέος αντεργατικός – αντι­λαϊκός προϋπολογισμός λι­τότητας και φοροεπιδρομών αυξάνει τα ήδη προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνι­κός λαός. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ημέρα ΠΕ­ΜΠΤΗ.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ και ΑΝΤΙΣ­ΤΕΚΟΜΑΣΤΕ κατά των κυ­βερνητικών μέτρων και μνη­μονιάκων πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό με­σαίωνα με την ανεργία να πα­ραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα και το κοινωνικό κράτος να έχει μετατρέψει τους μισθούς και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια βάρβαρη, αντεργατική και αδιέξοδη πολιτική καταργώ­ντας εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δη­μοκρατικούς θεσμούς και δια­δικασίες.

Παραδίδει αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες, Δημόσιες Υπηρεσίες και Κοινωνικά Αγα­θά (Ρεύμα – Νερό – Λιμάνια – Μεταφορές – Υγεία – Παιδεία).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Την αποκατάσταση του εισοδήματος μισθωτών και συ­νταξιούχων.

– Να σταματήσουν οι απο­λύσεις – τα λουκέτα – οι ιδιωτι­κοποιήσεις Οργανισμών.

– Να επαναλειτουργήσει η Εργατική Εστία και η Εργατική Κατοικία.

– Επαναλειτουργία του ΤΑΣ στο Αίγιο.

– Να χαρακτηριστεί ο Δ. Αι­γιάλειας ως σεισμόπληκτη πε­ριοχή.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγμα­τοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας Ωρα 10:00 το πρωί.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε ΤΕ­ΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό”.

 

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην Γενική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρί­ου, την οποία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την απόφαση της 19ης Νοεμ­βρίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελ­ληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί:

– Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ

– Αποκατάσταση του ει­δικού ιατρικού μισθολογίου του δημόσιου τομέα

– Άμεση αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώ­σεων του δημοσίου και του ΕΟΠΥΥ προς τους δη­μόσιους και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας

– Επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας ιατρών και άμεση στε­λέχωση του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα

– Αποκατάσταση των ερ­γασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμά­των μας

– Δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση των πο­λιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους ιατρούς της χώρας μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτι­κού τομέα, να πουν:

– “Όχι” στην πολιτική των περικοπών και της συρρί­κνωσης των εισοδημάτων, την αποδιάρθρωση των κοινωνικών και των εργασι­ακών δικαιωμάτων, τις απο­λύσεις, την άδικη φορολό­γηση και την συκοφάντηση και δυσφήμιση του ιατρι­κού κόσμου.

– “Όχι” στην απαξίωση του ΕΣΥ, το οποίο ταλανίζε­ται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την στιγμή κατά την οποία ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουρ­γικές δαπάνες για Νοσοκο­μεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

 

“Παρών” και ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας

. – «Είναι κοινή πλέον , διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνε­χίζονται με αμείωτη ένταση. Τα λουκέτα αυξάνο­νται , ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων .

Το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικό­τητας πλήττεται , οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται , η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται , το παραεμπόριο διογκώ­νεται.

Αυτή δυστυχώς είναι η ζοφερή πραγματικότη­τα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότη­τας των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων , η οποία δεν αναμένεται να αντιστραφεί σύντομα , φέρνοντας συνεχώς τις επιχειρήσεις στα όρια αναστολής της λειτουργίας τους.

Ο εμπορικός κόσμος της Αιγιαλείας επιβεβαιώ­νει την αποφασιστικότητά του απέναντι στα τερά­στια κοινωνικά προβλήματα , που διαταράσσουν την λειτουργία της αγοράς , εντείνουν την αγωνία όλων μας για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό , ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των εργαζομένων , στις κινητοποιήσεις της 27ης Νοεμβρίου 2014 , διεκδικώντας μαζί την επί­λυση των προβλημάτων της τοπικής και ελληνικής κοινωνίας εν γένει”.