Βρέθηκε το οστεοφυλάκιο του Ανδρέα Λόντου – Αφαιρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον τα τοπικά Μ.Μ.Ε., για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, αφαιρέθηκε σήμερα το πρωί από τον αύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, η πλάκα του Ανδρέου Λόντου, όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τη διαδικασία αποκόλλησης της πλάκας με ανάγλυφο το πρόσωπο του Ανδρέα Λόντου βρέθηκε από κάτω, το οστεοφυλάκιο του Πρωτεργάτη της Επανάστασης. Αμέσως ειδοποιήθηκε τόσο η Αστυνομία Αιγίου, όσο και η Δημοτική Αρχή με παρών το Δήμαρχο Αιγιάλειας.

Ο χώρος σφραγίστηκε με τσίγκους και αναμένεται αύριο το πρωί παρουσία Εισαγγελέα να γίνει αφαίρεση του δοχείου, να τελεστεί τρισάγιο και καθαρισμός των οστών.

Η μαρμάρινη πλάκα αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα για συντήρηση και  όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα μεταφερθεί μόνιμα στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, όπου άλλωστε εκεί υπάρχει ειδική πτέρυγα με τα κειμήλια του Ανδρέα Λόντου (παράσημα, έγγραφα κ.ά.) και εκεί θα μεταφερθούν τα οστά για να τοποθετηθούν κάτω από την πλάκα.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ